Miçotakis'ten, Erdoğan'ın "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözlerine cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözleri hakkında ilk kez konuşan Yunanistan Başbakanı Miçotakis, "Yunanistan'ın, bir NATO müttefiki tarafından egemenliği sorgulanacak şekilde tehdit edilmesi kabul edilemez" dedi.

GİRİŞ 06.09.2022 16:36 GÜNCELLEME 06.09.2022 16:53
Bu Habere 112 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün, Samsun'da düzenlenen TEKNOFEST'te konuştu.

Yunanistan'ın Türk jetlerine kilit atarak taciz etmesine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atina yönetimini, "Ey Yunan, tarihe bak, tarihe dön, çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur. Yunanistan'a tek cümlemiz var, İzmir'i unutma" ifadeleriyle uyardı. Erdoğan ayrıca, "Adaları işgal etmeniz falan bizi bağlamaz, vakti saati geldiğinde gereğini yaparız. Hani diyoruz ya, bir gece ansızın gelebiliriz" dedi.

Erdoğan'dan Yunanistan'a çok sert uyarı: Bedeli ağır olur, bir gece ansızın gelebiliriz!Erdoğan'dan Yunanistan'a çok sert uyarı: Bedeli ağır olur, bir gece ansızın gelebiliriz!

Erdoğan'ın 'Bir gece ansızın gelebiliriz' sözlerine Yunanistan'dan cevapErdoğan'ın "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözlerine Yunanistan'dan cevap

Çekya'dan Yunanistan açıklaması: Erdoğan'ın sözleri kabul edilemezÇekya'dan Yunanistan açıklaması: Erdoğan'ın sözleri kabul edilemez

Türkiye'den Çekya'ya sert tepki: Açıklamalarınızın bir değeri yok!Türkiye'den Çekya'ya sert tepki: Açıklamalarınızın bir değeri yok!

Erdoğan'ın sözleri sonrası Yunanistan, Türkiye'yi BM, NATO ve AB'ye şikayet ettiErdoğan'ın sözleri sonrası Yunanistan, Türkiye'yi BM, NATO ve AB'ye şikayet etti

Erdoğan’ın sözleri Yunanistan’ı kudurttu: ‘Meydan okudular!’Erdoğan'ın sözleri Yunan basınında: "Meydan okudular"

Başkan Erdoğan'ın tarihi mesajı büyük yankı uyandırdı! Dünyada manşetErdoğan'ın tarihi mesajı uluslararası basında büyük yankı uyandırdı

ATİNA'DAN CEVAP

Erdoğan'ın sözlerine ilk olarak Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'ndan cevap gelmiş ve yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

"Yunanistan, günlük küstah ve her türlü sınırı aşan açıklamalar ve tehditler konusunda Türkiye'ye uymayacak. NATO içerisindeki birlik ve beraberliğe kimin zarar verdiğini göstermek için son günlerde yapılan provokatif açıklamaların içeriğine dair müttefiklerimize ve ortaklarımıza bilgi vereceğiz. Aynı zamanda uluslararası hukuk ve deniz hukuku temelinde bölgenin tamamı için istikrar ve güvenlik sütunu olarak kalmaya devam edeceğiz."

Kiriakos Miçotakis ve Zuzana Čaputová

MİÇOTAKİS'TEN İLK AÇIKLAMA

Slovakya Cumhurbaşkanı Zuzana Čaputová'yı Atina'daki Maximos Sarayı'nda ağırlayan Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleriyle alakalı ilk kez konuştu.

Yunanistan'ın, bir NATO müttefiki (Türkiye) tarafından egemenliği sorgulanacak şekilde tehdit edilmesinin kabul edilemez olduğunu söyleyen Miçotakis, temel prensiplerinin; uluslararası hukuk ve iyi komşuluk ilişkilerine dayalı diyalog olduğunu kaydetti.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 112
  • muhterem 1 yıl önce Şikayet Et
    seni elimizden kimse alamaz akıllı ol
    Cevapla
  • Tokatlı Emmi 1 yıl önce Şikayet Et
    Nato tatbikatında bir Nato üyesi ulkenin ucaklarına radar kilidi atacaksın ve sonra da Türkiye'nin ciddi uyarılarıni Birleşmiş Milletlere "Türkiye bizi tehdi ediyor" diye şikayet edeceksiniz.Bunlar iki yüzkü riyakar değil kırk yüzlüler, riyakarliğın profesörü olmuşlar.
    Cevapla
  • Erdem erdemli 1 yıl önce Şikayet Et
    Tehdidi miço yapacak Reis susacak öyle mi. Misliyle yanıtını alacak. Fakat o gece başka olur.
    Cevapla
  • 1 Kayseri'li 1 yıl önce Şikayet Et
    Adaları işgal ederken görmedin mi
    Cevapla
  • kayıhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye sorgularsa kabul edilir...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi