Çekya'dan Yunanistan açıklaması: Erdoğan'ın sözleri kabul edilemez

Avrupa Birliği (AB) dönem başkanlığını yürüten Çekya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan'a yönelik son sözlerini "kabul edilemez" olarak tanımladı.

GİRİŞ 05.09.2022 12:15 GÜNCELLEME 05.09.2022 14:27
Bu Habere 352 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün, Samsun'da düzenlenen TEKNOFEST'te konuştu.

Yunanistan'ın Türk jetlerine kilit atarak taciz etmesine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atina yönetimini, "Ey Yunan, tarihe bak, tarihe dön, çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur. Yunanistan'a tek cümlemiz var, İzmir'i unutma" ifadeleriyle uyardı. Erdoğan ayrıca, "Adaları işgal etmeniz falan bizi bağlamaz, vakti saati geldiğinde gereğini yaparız. Hani diyoruz ya, bir gece ansızın gelebiliriz" dedi.

Erdoğan'dan Yunanistan'a çok sert uyarı: Bedeli ağır olur, bir gece ansızın gelebiliriz!Erdoğan'dan Yunanistan'a çok sert uyarı: Bedeli ağır olur, bir gece ansızın gelebiliriz!

Erdoğan'ın 'Bir gece ansızın gelebiliriz' sözlerine Yunanistan'dan cevapErdoğan'ın "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözlerine Yunanistan'dan cevap

Erdoğan’ın sözleri Yunanistan’ı kudurttu: ‘Meydan okudular!’Erdoğan'ın sözleri Yunan basınında: "Meydan okudular"

Başkan Erdoğan'ın tarihi mesajı büyük yankı uyandırdı! Dünyada manşetErdoğan'ın tarihi mesajı uluslararası basında büyük yankı uyandırdı

ATİNA'DAN CEVAP

Erdoğan'ın sözlerine Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'ndan cevap geldi. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Yunanistan, günlük küstah ve her türlü sınırı aşan açıklamalar ve tehditler konusunda Türkiye'ye uymayacak. NATO içerisindeki birlik ve beraberliğe kimin zarar verdiğini göstermek için son günlerde yapılan provokatif açıklamaların içeriğine dair müttefiklerimize ve ortaklarımıza bilgi vereceğiz. Aynı zamanda uluslararası hukuk ve deniz hukuku temelinde bölgenin tamamı için istikrar ve güvenlik sütunu olarak kalmaya devam edeceğiz."

ÇEKYA'DAN AÇIKLAMA

Avrupa Birliği (AB) dönem başkanlığını yürüten Çekya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan'a yönelik son sözlerini "kabul edilemez" olarak tanımladı.

Çek Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Hedeflerimizden biri de AB-Türkiye diyaloğunu teşvik etmektir. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan'a hitaben yaptığı son açıklama gibi, AB üyesi devletlerin kabul edilemez şekilde tehdit edilmesi, bu konuda (diyaloğun teşvikini kastediyor) son derece yararsızdır" denildi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 352
  • ARSLAN 1 yıl önce Şikayet Et
    ab abd topuyla tüfeğiyle gelsin; kıyamet gelmiş hoş gelmiş biz ŞEHADETE HAZIRIZ
    Cevapla
  • Gerçekler 1 yıl önce Şikayet Et
    AB denen haçlı mafyası Türkiye'ye karşı kabadayılık yapıp Türkiye'nin haklarını gasp etme peşinde, pkk-fetö-dhkpc vs teröristlerini himaye edip Türkiye'yi bölmeye çalışıyorlar, küreselci medya ile gençlerimizin zihinleri ele geçiriliyor, devlet ve İslam düşmanı haline getiriliyorlar. Eğitim sistemi acilen buna müdahale etmeli, Yunanın ve Ermeni'nin yaptığı soykırımlar daha ilkokulda anlatılmalı. Bu toprakların ilacı Şeriat, Şeriat ile tüm hainler ve kriptolar temizlenecek, ekonomi bereketlenecek, birlik beraberlik artacak. 5 milyonluk ultra zengin İsviçre'nin Finlandiya'nın kanunlarıyla olacak iş değil bu.
    Cevapla
  • Misak-ı Milli 1 yıl önce Şikayet Et
    AB denen haçlı mafyası Türkiye'ye karşı kabadayılık yapıp Türkiye'nin haklarını gasp etme peşinde, pkk-fetö-dhkpc vs teröristlerini himaye edip Türkiye'yi bölmeye çalışıyorlar, küreselci medya ile gençlerimizin zihinleri ele geçiriliyor, devlet ve İslam düşmanı haline getiriliyorlar. Eğitim sistemi acilen buna müdahale etmeli, Yunanın ve Ermeni'nin yaptığı soykırımlar anlatılmalı daha ilkokulda.. Çare Şeriat.
    Cevapla
  • gökhan 1 yıl önce Şikayet Et
    hıristiyan birliği kork bizden,türkler geliyor.
    Cevapla
  • Yasin 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa birliği işte bu, bu kışne mal oldukları belli olacak, neyine güveniyorsun ki sen kimsin? Sen artık rota çizemezsin, biz çizer tarif ederiz siz o yoldan devam edersiniz artık. Yunan a istediğiniz kadar sahip çıkın, bu kış sizin için sert geçecek, üşümenizden bahsetmiyorum. Kış özellikle yunan için sert geçecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi
Dili boğazına kaçan müşterisini böyle kurtardı...