Yunanistan'ın NATO'ya gönderdiği Türkiye mektubu ortaya çıktı: İkinci Ukrayna yaşanabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri sonrası Türkiye'yi NATO, BM ve AB'ye şikayet eden Yunanistan'ın, bu üç kuruma gönderdiği mektubun detayları ortaya çıktı. Atina mektupta; geç kalınırsa ikinci bir Ukrayna'nın yaşanabileceğini ima ediyor.

GİRİŞ 08.09.2022 10:42 GÜNCELLEME 08.09.2022 12:17
Bu Habere 156 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde, Samsun'da düzenlenen TEKNOFEST'te konuştu.

Yunanistan'ın Türk jetlerine kilit atarak taciz etmesine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atina yönetimini, "Ey Yunan, tarihe bak, tarihe dön, çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur. Yunanistan'a tek cümlemiz var, İzmir'i unutma" ifadeleriyle uyardı. Erdoğan ayrıca, "Adaları işgal etmeniz falan bizi bağlamaz, vakti saati geldiğinde gereğini yaparız. Hani diyoruz ya, bir gece ansızın gelebiliriz" dedi.

Erdoğan'dan Yunanistan'a çok sert uyarı: Bedeli ağır olur, bir gece ansızın gelebiliriz!Erdoğan'dan Yunanistan'a çok sert uyarı: Bedeli ağır olur, bir gece ansızın gelebiliriz!

Erdoğan'ın 'Bir gece ansızın gelebiliriz' sözlerine Yunanistan'dan cevapErdoğan'ın "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözlerine Yunanistan'dan cevap

KARŞILIKLI MEKTUPLAR

Erdoğan'ın açıklamalarından sonra Atina cephesinden peş peşe açıklamalar gelirken, Yunanistan NATO, BM ve AB'ye mektup yazarak Türkiye'yi şikayet etti. Aynı şekilde Ankara da NATO, BM ve AB'ye mektup göndererek, Yunanistan'ın düşmanca tutumlarını anlattı.

Erdoğan'ın sözleri sonrası Yunanistan, Türkiye'yi BM, NATO ve AB'ye şikayet ettiErdoğan'ın sözleri sonrası Yunanistan, Türkiye'yi BM, NATO ve AB'ye şikayet etti

Türkiye harekete geçti! Yunanistan'a karşı kritik hamle!Türkiye'den NATO, BM ve AB'ye Yunanistan mektubu

ATİNA'NIN GÖNDERDİĞİ MEKTUBUN DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI

Amerikan haber ajansı Associated Press (AP) tarafından görülen mektupta Yunanistan, "Türkiye'nin Atina'ya yönelik kışkırtıcı söylemine son vermezse, Avrupa'nın başka bir Ukrayna'yla karşı karşıya kalacağını" ima ediyor.

Rusya'nın Ukrayna işgaline gönderme yapılan ve Türkiye'nin tutumunun 3 kurum tarafından da kınanması istenen mektupta, "Bunu zamanında yapmamak (kınama kastediliyor) ve meselenin ciddiyetini küçümsemek, kıtamızın başka bir bölümünde şu anda ortaya çıkana benzer bir duruma tekrar tanık olma riskini barındırıyor. Bu, hiçbirimizin gerçekten görmek istemeyeceği bir şey" denildi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias tarafından kaleme alınan mektupta, "Türkiye'nin tutumu, NATO'nun birliği için istikrarsızlaştırıcı bir faktördür. Bir kriz anında İttifak'ın güney kanadını zayıflatır" ifadeleri kullanıldı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 156
  • Sezgin 1 yıl önce Şikayet Et
    Batılı Devletler 5000-6000 yıl evvel yaşamış Yunan Filozoflardan dolayı bunlara hayranlık duyuyor ama şimdikiler sadece beleş yaşamayı bunun haricinde onun bunun icatlarını çalıp patent almayı tercih ediyor. Yunanistan'ın NATO'ya gönderdiği Türkiye mektubu ortaya çıktı: İkinci Ukrayna yaşanabilir. Ukraynaya edilen yardımı gören Yunanistan, hemen Türkiyeye kafa tutmaya başladı; öyleya Ukraynaya yardım ediliyorsa kendisine hadi hadi edilirdi [zaten beleşçi bir halk] tuttular dibimizdeki adaları Yunana verdiler şu anki kavga bundan
    Cevapla
  • HASAN ESER 1 yıl önce Şikayet Et
    Ayşe bu sefer tatile değil, sefere çıkar.Yunan elizabetin yanına gitmek istiyor.
    Cevapla
  • Ben 1 yıl önce Şikayet Et
    Ey Yunan her defasında aynı horozlugu yapıyorsun sonrada kalkıp ağlıyorsun. Şunu bilki türk askeri ağlayan birine satasmaz ama uslu durmazssan Osmanlı Tokat'ın i yersin haberin olsun
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Egede kardeş ülkeler, Türk dili konuşan ülkelerle kapsamlı tatbikatlar yapmamız lazım
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Abdnin gazına gelen ukraynayı görmüyor bu sirtailer... Ama ne zaman suriye konusu gündeme gelse egede patlak veren kriz çıkıyor.. Asıl tehlike suriye ırak bölgesi o bataklığı kurutmamız lazım. Hiç bir şey tesadüf değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor