Erdoğan'ın Yunanistan'a yönelik sözleriyle ilgili ABD'den ilk açıklama

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir sözcü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan'a yönelik sözlerinin gerginliği artırdığını, bunun bir faydasının olmadığını belirterek; "Her ülkenin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı gösterilmeli" dedi.

GİRİŞ 07.09.2022 08:32 GÜNCELLEME 07.09.2022 14:30
Bu Habere 155 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün, Samsun'da düzenlenen TEKNOFEST'te konuştu.

Yunanistan'ın Türk jetlerine kilit atarak taciz etmesine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atina yönetimini, "Ey Yunan, tarihe bak, tarihe dön, çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur. Yunanistan'a tek cümlemiz var, İzmir'i unutma" ifadeleriyle uyardı. Erdoğan ayrıca, "Adaları işgal etmeniz falan bizi bağlamaz, vakti saati geldiğinde gereğini yaparız. Hani diyoruz ya, bir gece ansızın gelebiliriz" dedi.

Erdoğan'dan Yunanistan'a çok sert uyarı: Bedeli ağır olur, bir gece ansızın gelebiliriz!Erdoğan'dan Yunanistan'a çok sert uyarı: Bedeli ağır olur, bir gece ansızın gelebiliriz!

Erdoğan'ın 'Bir gece ansızın gelebiliriz' sözlerine Yunanistan'dan cevapErdoğan'ın "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözlerine Yunanistan'dan cevap

Çekya'dan Yunanistan açıklaması: Erdoğan'ın sözleri kabul edilemezÇekya'dan Yunanistan açıklaması: Erdoğan'ın sözleri kabul edilemez

Türkiye'den Çekya'ya sert tepki: Açıklamalarınızın bir değeri yok!Türkiye'den Çekya'ya sert tepki: Açıklamalarınızın bir değeri yok!

Erdoğan'ın sözleri sonrası Yunanistan, Türkiye'yi BM, NATO ve AB'ye şikayet ettiErdoğan'ın sözleri sonrası Yunanistan, Türkiye'yi BM, NATO ve AB'ye şikayet etti

Erdoğan’ın sözleri Yunanistan’ı kudurttu: ‘Meydan okudular!’Erdoğan'ın sözleri Yunan basınında: "Meydan okudular"

Başkan Erdoğan'ın tarihi mesajı büyük yankı uyandırdı! Dünyada manşetErdoğan'ın tarihi mesajı uluslararası basında büyük yankı uyandırdı

ATİNA'DAN CEVAP

Erdoğan'ın sözlerine ilk olarak Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'ndan cevap gelmiş ve yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

"Yunanistan, günlük küstah ve her türlü sınırı aşan açıklamalar ve tehditler konusunda Türkiye'ye uymayacak. NATO içerisindeki birlik ve beraberliğe kimin zarar verdiğini göstermek için son günlerde yapılan provokatif açıklamaların içeriğine dair müttefiklerimize ve ortaklarımıza bilgi vereceğiz. Aynı zamanda uluslararası hukuk ve deniz hukuku temelinde bölgenin tamamı için istikrar ve güvenlik sütunu olarak kalmaya devam edeceğiz."

Kiriakos Miçotakis ve Zuzana Čaputová

MİÇOTAKİS'TEN DE AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Dün, Slovakya Cumhurbaşkanı Zuzana Čaputová'yı Atina'daki Maximos Sarayı'nda ağırlayan Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleriyle alakalı ilk kez konuşmuştu.

Yunanistan'ın, bir NATO müttefiki (Türkiye) tarafından egemenliği sorgulanacak şekilde tehdit edilmesinin kabul edilemez olduğunu söyleyen Miçotakis, temel prensiplerinin; uluslararası hukuk ve iyi komşuluk ilişkilerine dayalı diyalog olduğunu kaydetmişti.

ABD'DEN AÇIKLAMA GELDİ

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir sözcü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine ilişkin olarak, "Rusya'nın, egemen bir Avrupa devletini işgal ettiği bir dönemde, NATO müttefikleri arasındaki gerilimi artırabilecek açıklamaların bir faydası yok. Bütün ülkelerin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı gösterilmeli. Yunanistan'ın bu adalar üzerindeki egemenliğinin tartışılması söz konusu değildir. ABD, NATO müttefiklerimizi bölgede barış ve güvenliği korumak ve farklılıkları diplomatik yollarla çözmek için birlikte çalışmaya teşvik etmeye devam ediyor" dedi.

ABD, Yunanistan’ın Türk F-16’larına S-300 ile kilit atmasına karşı sessizABD, Yunanistan’ın Türk F-16’larına S-300 ile kilit atmasına karşı sessiz

Aynı ABD; Yunanistan'ın NATO görevi icra eden Türk F-16 uçaklarına S-300 hava savunma sistemiyle radar kilidi atmasına yorum yapmaktan, Yunanistan'ı kınamaktan kaçındı.

YUNANİSTAN CUMHURBAŞKANI DA KONUŞTU

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou, Türkiye'nin "AB'ye yönelik bir tehdit" olduğunu söyledi. "Türkiye'nin revizyonist politikalarının ve yasa dışı eylemlerinin sadece Yunanistan'ı değil AB'nin tamamını tehdit ettiğini" savunan Sakellaropoulou, Türkiye'nin ve Rusya'nın bölgede ciddi bir tehdit oluşturduğunu öne sürdü.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos ise, Türkiye'nin Yunanistan güçlenmesi nedeniyle endişeli olduğunu öne sürdü. Erdoğan'ın son açıklamalarına değinen Panagiotopulos, "Her halükarda, karşı tarafa yönelik üslubu saldırgan bir seviyeye yükseltmeden projelerle cevap vermeyi tercih ediyoruz" dedi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 155
  • Kinyas yada dırbas 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence iç neseleleri çözmemiz lazım savaş ülkeyi sekteye uğratır akıllı bir devlet yaptırımla cevap verir savaşlA değil eminolun ülkemiz bir savaşta ekonomisinin yüzde ellisini kaybeder
    Cevapla
  • Kūrşat 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu alçakların hepside birbirinin aynısı....yok birbirlerinden farkları....bakın dünyaya Türk 'ün Türk den başka dostu yok...olmadı ve olmayacaksa....
    Cevapla
  • Erdoğan 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika yunanistanin toprak büyüklüğünden bahsediyor TÜRKİYENIN toprak bütünlüğüne saldıran AMERİKA TERÖRİST DEVLETTİR
    Cevapla
  • MÜSLÜM 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadsiz Yunanistan'ın hamisi ABD, Köpeğine sahip ol bahçeme girmeye çalışıyor diyoruz, tık yok. Radar kilidi diyoruz, taciz diyoruz, ihlaller var diyoruz tık yok, boğazları vururuz, Ankaraya yürürüz diyenleri var ABD den yine tık yok, "biz bir gece geliriz diyince dizlerinin bağı çözülen it sahibinin arkasına saklandı" şimdi it değil sahibi havlamaya başladı...
    Cevapla
  • Aziziyeli 1 yıl önce Şikayet Et
    Katillerin,istilacıların ve eşkıya nın egemenlik dersi vermesi ne kadar samimi olabilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muhalefet medyasından Merkez Bankası'na operasyon girişimi!
Dubai'deki havalimanı sele teslim oldu! Uçakların zor anları kamerada