ABD, S-300'ler sebebiyle Yunanistan'a yaptırım uygulamayacak

Girit'teki Yunan S-300'ün Türk F-16'sına radar kilidi atmasına sessiz kalan ABD; Yunanistan'a karşı yaptırım uygulamayı da düşünmüyor.

GİRİŞ 02.09.2022 13:34 GÜNCELLEME 03.09.2022 07:58
Bu Habere 98 Yorum Yapılmış

Yunanistan, Girit Adası'nda konuşlu S-300 hava savunma sistemlerini aktive ederek, Türk F-16 savaş uçağına radar kilidi attı. Türkiye'ye S-400 alımı nedeniyle yaptırım uygulayan ABD'nin, S-300'ü sadece tatbikatlar için kullandığını iddia eden Atina'ya, bu düşmanca tavrı nedeniyle karşı yaptırım uygulayıp uygulamayacağı belli oldu.

YUNANİSTAN'A YAPTIRIM UYGULANMAYACAK

Yunan basınına konuşan ve ismi açıklanmayan ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, söz konusu sistemin Yunanistan'da bulunmasının Amerika'nın Düşmanlarına Yaptırımlar Yoluyla Karşı Mücadele Yasası'nın (CAATSA) öngördüğü yaptırımların kapsamına girmediğini kaydetti. ABD'li yetkili bu sistemlerin, CAATSA'dan önce ve Yunanistan tarafından değil Güney Kıbrıs Rum Kesimi tarafından 1990'larda alındığını, CAATSA'nın ise 2017'de yürürlüğe girdiğini söyledi.

Yunanistan S-300'ünden Türk jetlerine radar kilidi atıldı!Yunanistan S-300'ünden Türk jetlerine radar kilidi atıldı!

Son Dakika: Türkiye, Yunanistan'ın 'S-300 tacizi' için harekete geçti! Türkiye, Yunanistan'ın 'S-300 tacizi' için harekete geçti

Başkan Erdoğan hadlerini bildirdi: Askeri olarak ne dengimiz ne de muhatabımız...Başkan Erdoğan hadlerini bildirdi: Askeri olarak ne dengimiz ne de muhatabımız...

ABD'DEN TÜRKİYE VE YUNANİSTAN'A ÇAĞRI

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan temsilci ayrıca, "Bu durumdan haberdarız. NATO müttefiklerimiz Yunanistan ve Türkiye'yi bölgede barış ve güvenliği korumak ve anlaşmazlıkları diplomasi yoluyla çözmek için birlikte çalışmaya teşvik etmeye devam ediyoruz. Tüm tarafları tansiyonu daha da tırmandırabilecek söylem ve eylemlerden kaçınmaya çağırıyoruz" dedi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 98
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Tüm taraflara diyor Yunanistana şöyle uslu dursun yoksa sen anladın
    Cevapla
  • M isik 1 yıl önce Şikayet Et
    Kemal ve maral düşünsün baydinin adamları bizi baglamiyor
    Cevapla
  • AYYILDIZ 1 yıl önce Şikayet Et
    Şaşırdık mı, tabiki de hayır. Bunlar aynı torbanın ürünü...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Basmaz cunku basamaz ,marş motoru bozuk
    Cevapla
  • basmamistir 1 yıl önce Şikayet Et
    demek ki mesele neymiş, S400 degilmiş. mesele türkiyeymiş. s400 leri niye aldık anlamış değilim diyen Kılıçdaroğlu ve gezi tayfasının kafası basmış mıdır şimdi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ali Koç'tan TFF için olay iddia: Son derece yadırgadık
Jakuzi yalanı çürüdü: Fonlu medyanın 'Sancaktepe' yayınına Nevşin Mengü bile inanmadı