Son Dakika: Türkiye, Yunanistan'ın 'S-300 tacizi' için harekete geçti!

Yunanistan'ın, Ege ve Doğu Akdeniz’de görev uçuşu gerçekleştiren Türk jetlerine S-300 Hava Savunma Sistemi ile yaptığı tacizin radar kayıtlarını, NATO ve İttifak üyesi ülkelerin savunma bakanlıklarına göndermeye hazırlandığı öğrenildi.

GİRİŞ 31.08.2022 11:48 GÜNCELLEME 31.08.2022 12:43
Bu Habere 119 Yorum Yapılmış
  • Sene başından bugüne kadar Yunanistan'a ait savaş uçakları Türk hava sahasını 256 defa ihlal ederken Türk jetlerine yönelik 158 tacizde bulundu.
  • Yunanistan sahil güvenlik botları da Türk karasularını 33 defa ihlal etti.

SON DAKİKA HABERİ: Milli Savunma Bakanlığının, Yunanistan'ın, Ege ve Doğu Akdeniz'de görev uçuşu gerçekleştiren Türk jetlerine Rus yapımı S-300 Hava Savunma Sistemi ile yaptığı tacizin radar kayıtlarını, NATO Genel Sekreterliği ve İttifak üyesi ülkelerin savunma bakanlıklarına göndermeye hazırlandığı öğrenildi.

Akdeniz'de uluslararası hava sahasında görev uçuşlarını gerçekleştiren Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı F-16'lar, 23 Ağustos'ta Girit Adası'nda konuşlu Yunanistan'a ait Rus yapımı S-300 Hava Savunma Sistemi tarafından taciz edildi. S-300 sistemine ait hedef takip ve füze güdüm radarı Rodos Adası batısında 10 bin feet irtifada görev uçuşundaki F-16'ya yerden havaya füze kilidi atıldı.

Yunan askeri yetkilileri ise NATO Angajman Kuralları'nda "düşmanca hareket" olarak nitelendirilen söz konusu davranışı inkar yolunu seçti.

Alınan bilgiye göre, Milli Savunma Bakanlığı, Yunan yetkililerinin inkarı üzerine harekete geçti.

Müttefiklik ruhuyla bağdaşmayan söz konusu tacizle ilgili radar görüntüleri alındı. Görüntülerin NATO Genel Sekreterliği başta olmak üzere İttifak üyesi ülkelerin savunma bakanlıklarına gönderilmesinin planlandığı öğrenildi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da söz konusu tacize ilişkin, "Sürekli gerginliği artırmaya çalışan komşumuzun bu yaptığının görülmesi lazım anlaşılması ve anlatılması lazım. Bu kadar aleni şımarıklık bu kadar pervasızlık kabul edilemez" açıklamasında bulunmuştu.

Mehmet Acet: Amerika, Türk-Yunan savaşı çıkarmak istiyorMehmet Acet: Amerika, Türk-Yunan savaşı çıkarmak istiyor

YUNANİSTAN'UN İHLALLERİ 

Öte yandan Yunanistan'ın Türk hava sahası ve karasularına yönelik tacizleri devam ediyor.

Rusya, Suriye'deki S-300'lerini Kırım'a konuşlandırdıRusya, Suriye'deki S-300'lerini Kırım'a konuşlandırdı

Sene başından bugüne kadar Yunanistan'a ait savaş uçakları Türk hava sahasını 256 defa ihlal ederken, Türk jetlerine yönelik 158 tacizde bulundu.

Yunanistan sahil güvenlik botları da Türk karasularını 33 defa ihlal etti.

Bahçeli: Ödeyecekleri bedel 30 Ağustos'tan ağır olurBahçeli: Ödeyecekleri bedel 30 Ağustos'tan ağır olur

Akar'dan Yunanistan'ın Türk jetlerine tacizine tepki: Aleni şımarıklık kabul edilemezAkar'dan Yunanistan'ın Türk jetlerine tacizine tepki: Aleni şımarıklık kabul edilemez

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 119
  • Kınık 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD kesinlikle 'vur' emrini vermiştir lakin yunan çekiniyor,ya sonumuz Ukrayna ve Rusya gibi olursa bakımından....hiç telaşlanmasın o savaşın yanından bile geçmeyecek,2 günde talan ederiz sizi..!! Elinizdeki tüm adalara ve Güney Kıbrısa bayrağımızı dikeriz gerekirse Atina'yı da katarız topraklarımıza .
    Cevapla
  • NATO 1 yıl önce Şikayet Et
    Zaten NATO Tatbikantında değilmisin. kilitlendiysen sende git vur. Türkiye yapmadı ki Nato yaptı :)
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kilitlenen hava savunma füzesini vurmak için ait to ground missile denilen havda karaya mühimmat yüklü olman gerekir. Görevin mahiyetinde havadan havaya füze yüklü iken nasıl yerdeki füze rampasını bulup vuracak? Çok film seyredim az kafanızı kullanıyorsunuz.
    Cevapla
  • Levrock 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD bizi vurmak isteseydi, Türkiye Terörist der girerdi, Yunani filan kullanmazdi. Yunan bizans oyunu oynuyor, ABD ve Fransa destegini almis gibi görünerek, kurnazlikla kara sularimizi calmak istiyor. Eger Hak bizden yanaysa , ozaman vurmamaniz suc zaten. Hadlerini bildirin artik sunlarin.
    Cevapla
  • bunehinlik 1 yıl önce Şikayet Et
    yunana ültimatom verilmeli bir dahki sefere havya uçurulacak.ç bitti. ikinciis. bu yöntemle aslında türkiye yunan s300 ün yeirni tespşit etti. olası harekatta ilk havayı şenlendirecek hedef olqacak. kemal kılıçtaroğlu kime kullanacağız bil. istersen yunana git destek ver ..yakışır
    Cevapla
  • Fatih... 1 yıl önce Şikayet Et
    Madem haklıyız vuracaz.Vuramazsan gücün yok demektir ve devamıda gelecektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi