SpaceX 46 tane daha Starlink uydusu fırlattı

SpaceX alçak Dünya yörüngesine 46 tane daha Starlink uydusunu başarıyla fırlattı. Şirket bu yıl Falcon 9 roketini kullanarak 39'uncu kez Starlink uydusu fırlattı.

SpaceX 46 tane daha Starlink uydusu fırlattı
SpaceX 46 tane daha Starlink uydusu fırlattı
GİRİŞ 31.08.2022 09:38 GÜNCELLEME 31.08.2022 09:38

Geçtiğimiz hafta SpaceX2'in 53 Starlink uydusu fırlatmasının ardından şirket bu hafta 46 uyduyu başarıyla alçak dünya yörüngesine fırlattı.

SpaceX'in Falcon 9 roketi bugün 46 Starlink uydusuyla Kaliforniya'daki Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü'nden fırlatıldı.

Kalkıştan yaklaşık 8,5 dakika sonra, iki aşamalı Falcon 9'un ilk aşaması, Pasifik Okyanusu'nda konuşlanmış insansız gemiye iniş yaptı. SpaceX'in açıklamasına göre iniş yapan roketin ilk aşaması toplamda yedinci kez kalkış ve iniş yaptı.

Roketin ikinci aşaması, alçak Dünya yörüngesine uçmaya devam etti ve 46 Starlink uydusunu yörüngeye başarıyla yerleştirdi.

SpaceX, dünyanın dört bir yanındaki müşterilere geniş bant internet hizmeti sunan dev bir takımyıldızı olan Starlink için şimdiden 3.100'den fazla uydu fırlattı.

Elon Musk duyurdu!  Starlink V2 ile telefonlarla doğrudan uydu internetine bağlanılacakElon Musk duyurdu! Starlink V2 ile telefonlarla doğrudan uydu internetine bağlanılacak

SpaceX, toplamda 12 bin Starlink uydusu fırlatma iznine sahip. Şirket uzun bir süredir izin verilen uydusu sayısını 30 bine çıkartan başvurunun onaylanmasını bekliyor.

Starlink'in 2023 yılında Türkiye'de de hizmete açılması planlanıyor. 

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi