Kripto para borsasının yanlışlıkla 12 milyon dolar gönderdiği kişi kendine ev satın aldı

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Crypto.com, Avustralyalı bir kullanıcısına yanlışlıkla 112 dolar yerine yaklaşık 12 milyon dolar yolladı. Durumu fark eden kullanıcı yedi ay bekledikten sonra kendine ev satın aldı.

Kripto para borsasının yanlışlıkla 12 milyon dolar gönderdiği kişi kendine ev satın aldı
Kripto para borsasının yanlışlıkla 12 milyon dolar gönderdiği kişi kendine ev satın aldı
GİRİŞ 31.08.2022 14:57 GÜNCELLEME 31.08.2022 15:02

Türkiye'de Matt Damon'lu reklamlarıyla tanınan ve en hacimli kripto para borsalarından Crypto.com, Avustralyalı bir kullanıcısına yanlışlıkla 112 dolar yerine yaklaşık 12 milyon dolar yolladı.

Yapılan hatayı 7 ay sonra fark eden şirket, hukuk mücadelesine girişti.

Mayıs 2021'deki yapılan bir işlemin ardından ödeme bölümüne hesap numarasının girilmesinin ardından Thevamanogari Manivel isimli kadın bir kullancıya 11 milyon 747 bin 641 doları gönderildi.

Aralık 2021'deki rutin bir denetim sırasında hatayı fark eden şirket, 7 Şubat 2022'de yasal işlem başlattı.

Şirket parayı geri istese de kadının 1,35 milyon dolarla Melbourne'da lüks bir ev satın alındığı belirlendi.  Dört banyosu, bir spor salonu ve sinema salonu bulunan ev ise 3 Şubat'ta satın alındı.

Crypto.com Manivel'in hesabını dondurma kararı aldırmayı başarsa da kalan paranın, Manivel'in kızı Raveena Vijian ve kardeşi Thilagavathy Gangadory hesabına aktarıldığı tespit edildi.

Evin mülkiyeti ise Malezya'da yaşayan Gangadory'ye devredilince bu kişinin hesaplarının dondurulması ve evin satılması için ayrı mücadele başlatıldı.

26 Ağustos'ta görülen duruşmada Yargıç James Elliott, Gangadory'nin Crypto.com'a 1,35 milyon dolar ve 27 bin 369 dolar faiz olmak üzere yaklaşık 1,4 milyon ödemesine hükmetti. Ayrıca satın alınan ev satılacak ve paranın tamamı Crypto.com'a aktarılacak.

Daily Mail gazetesi Manivel tarafından satın alınan ve daha sonra kız kardeşi Gangadory devredilen evin görsellerini paylaştı.

Crypto.com'un Avustralya'da çalıştığı hukuk bürosu Cornwalls Law, konu mahkemeye taşındığı için yorum yapamayacağını söyledi. Manivel ve Gangadory'e ise gazeteciler ulaşamıyor.

KAYNAK: DAİLY MAİL
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...
ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe