AB: Türk vatandaşlarına verilen vizelerin oranı düzenli şekilde artıyor

AB yetkilileri, Schengen vizesi başvurularındaki ret oranlarının dünya genelinde görülen bir eğilim olduğunu kaydederek, "Türk vatandaşlarına verilen vizelerin oranı düzenli şekilde artıyor" dedi.

AB: Türk vatandaşlarına verilen vizelerin oranı düzenli şekilde artıyor
AB: Türk vatandaşlarına verilen vizelerin oranı düzenli şekilde artıyor
GİRİŞ 01.09.2022 16:29 GÜNCELLEME 01.09.2022 16:30
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği (AB), Schengen vizesi başvurularındaki ret oranlarında görülen artışın dünya genelinde görüldüğünü belirterek, "Bu sadece Türkiye'ye özgü bir durum değildir. Vize ret oranlarındaki artış tüm dünyada gözlenen genel bir eğilimdir." ifadesini kullandı.

AB yetkilileri, AA muhabirinin sorusu üzerine vize ret oranları ve AB ülkelerince verilen Schengen vizeleri hakkında bilgi paylaştı.

ABD Büyükelçiliği'nden vize açıklaması: Olabildiğince çalışıyoruzABD Büyükelçiliği'nden vize açıklaması: Olabildiğince çalışıyoruz

AB Komisyonu sözcülerinden Anitta Hipper'in verdiği bilgiye göre, Türkiye'deki AB ülkelerinin konsoloslukları dünyada en yüksek vize başvurusu alan konsolosluklar arasında ilk 3'te yer alıyor.

AB konsoloslukları, Türkiye'de 2019'da 900 bin, 2020'de Çin'den fazla olarak 229 bin, 2021'de 272 bin başvuru aldı. Bu yıl çok daha yüksek sayılara ulaşılması bekleniyor.

Hipper, Kovid-19 salgınının dünya genelinde Schengen vizelerine yönelik talepte büyük düşüşlere neden olduğunu hatırlattı.

Buna göre, 2019'da 17 milyon olan başvuru sayısı 2021'de 3 milyona indi. Ayrıca neredeyse tüm konsolosluklar personel sıkıntısı çekti ve operasyonel kesintilerle karşılaştı.

Salgındaki hafiflemeden sonra şu anda Schengen vizesine talep yeniden artıyor.

Sözcü Hipper, bunun bazen vize işlemlerine etki ettiğini belirterek, "Bu sadece Türkiye'ye özgü bir durum değildir." ifadesini kullandı ve şunları aktardı:

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 7
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar varya az yamuk değiller işlerine gelmedimi kıvırtırlar
    Cevapla
  • HACI 1 yıl önce Şikayet Et
    Yalanın alası. Yurtdışında bulunan fetöcülerin akrabalarına gönderilen davetiyelere bir hafta içinde randevu verip bekletmiyorlar, diğerleri hala sıra alamıyor
    Cevapla
  • sultan 1 yıl önce Şikayet Et
    24 yıllık vızecıyım paylasmıs oldukları yazı hep yalan
    Cevapla
  • dedem 1 yıl önce Şikayet Et
    mutekabiliyet diye bir kural var. Eyy Ulke buyuklerim UYGULAYIN diyor dedem
    Cevapla
  • Afrika tur 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar istemiyor işte sizi gelmeyin diyorlar hala kapalı kapıdan giremeyince baca dan girmeye çalışıyorsunuz ne işiniz var avrupada gidin afrikayı azerbeycanı pakistanı hindistan tayland katar buralarda gezin tozun gardaşlarım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...