İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklular açlık grevini durdurdu

Filistin Tutuklular Kuruluşu, mahkumların keyfi olarak nakline ilişkin kararın geri çekilmesinin ardından açlık grevinin durdurulduğunu açıkladı.

İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklular açlık grevini durdurdu
İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklular açlık grevini durdurdu
GİRİŞ 01.09.2022 17:30 GÜNCELLEME 01.09.2022 17:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklular, bugün yapılması planlanan süresiz açlık grevini durdurma kararı aldı.

İsrail hapishanelerindeki tutsak Filistinlilerin hakları için çalışan sivil toplum kuruluşu (STK) Filistin Tutuklular Kuruluşu, yaptığı açıklamada, tutukluların bugün başlaması planlanan süresiz açlık grevini durdurma kararı aldıklarını duyurdu.

Açıklamada, tutukluların bu kararı, cezaevi yönetiminin "müebbet hapis cezasına çarptırılan mahkumların periyodik ve keyfi olarak nakline" ilişkin kararını geri çekmesinin ardından aldıkları kaydedildi.

Cezaevi yönetiminin prosedürlerini gözden geçirmesinin, “tutukluların her seferinde esaret altında somutlaşan kararlılığı ve birliğini görene kadar geri adım atmadığına işaret ettiği” vurgulandı.

Filistinli tutuklular, hapishane yönetiminin daha önce kendileriyle yaptığı anlaşmaları geri çekmesi nedeniyle 21 Ağustos'tan bu yana başlattıkları protesto eylemlerinin bir parçası olarak, bugün ilk aşamada bin Filistinli mahkumun katılımıyla süresiz açlık grevi başlatacaklarını duyurmuştu.

Filistin kaynaklarına göre, İsrail hapishanelerinde yaklaşık 4 bin 500 Filistinli tutuklu bulunuyor.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Yusuf inci 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim sizleri o zindanlardan en kısa zamanda kurtarsın .Amin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 bir rekoru daha kırdı!
TBMM'de Fransa'ya karşı bildiri! Tezkere kabul edildi...