Almanya'dan Çin'e Doğu Türkistan çağrısı

Almanya, Doğu Türkistan'daki (Sincan Uygur Özerk Bölgesi) insan haklarına saygı duyulması ve keyfi gözaltına alınan herkesin derhal serbest bırakılması için Çin yönetimine çağrıda bulundu.

Almanya'dan Çin'e Doğu Türkistan çağrısı
Almanya'dan Çin'e Doğu Türkistan çağrısı
GİRİŞ 02.09.2022 14:51 GÜNCELLEME 02.09.2022 14:51
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Almanya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'nin, Doğu Türkistan'daki duruma ilişkin açıkladığı rapordan memnuniyet duyduğu bildirildi.

Açıklamada, "Çin hükümetini, derhal yürürlüğe girecek şekilde, Doğu Türkistan'daki herkesin insan haklarına tam saygı duymaya çağırıyoruz. Keyfi gözaltına alınan tüm kişiler gecikmeksizin serbest bırakılmalıdır. Çin hükümetini, Çin'deki en ağır insan hakları ihlalleriyle ilgili iddiaların bağımsız bir şekilde soruşturulmasına izin vermeye bir kez daha çağırıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Raporun titizlikle hazırlandığı vurgulanan açıklamada, Doğu Türkistan'da yaygın bir biçimde en ağır insan hakları ihlallerinin yapıldığı; bunun Uygurlar ve diğer Müslüman azınlıklar açısından insanlığa karşı işlenen suçların belirtileri olduğunun vurgulandığı hatırlatıldı.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef dünyanın her yerinde ezilen, sömürülen,zulme uğrayan ve hatta soykırımlara uğrayan, gene Müslümanlar... Ama ne yazık ki, Hiç bir İslam ülkesinden ses çıkmıyor. Bu nasıl bir gaflet yahu. Uyanma zamanı gelmedi mi?
    Cevapla
  • Serdar 1 yıl önce Şikayet Et
    Derdiniz keşke insan hakları olsa...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yunanistan dönere de salça oldu! Türkiye için yapılan tescil rahatsız etti
Milli muharip uçak KAAN ikinci kez gökyüzü ile buluştu