Rusya hattı tamamen kesti! Gaz akışı durdu

Rus enerji şirketi Gazprom, Kuzey Akım 1 boru hattındaki arıza onarılana kadar Avrupa'ya gaz akışının tamamen durduğunu açıkladı.

GİRİŞ 02.09.2022 21:05 GÜNCELLEME 03.09.2022 16:48
Bu Habere 182 Yorum Yapılmış

Rusya, Avrupa’ya en çok gaz gönderilen hattı tamamen kesti. Rus petrol şirketi Gazprom, 3 gün boyunca kapalı olacağı duyurulan Kuzey Akım 1 boru hattında tespit edilen arıza nedeniyle gaz akışının süresiz olarak durdurulduğunu açıkladı.

'SIZINTI TESPİT EDİLDİ'

Gazprom Yönetim Kurulu Başkanı Aleksey Miller, yağ sızıntısı nedeniyle türbinlerin bakımlarının ancak Kanada'daki fabrikada mümkün olduğunu söyleyerek, "Bugün Siemens'in gaz kompresör ünitelerinin bakımlarını gerçekleştirme fırsatı neredeyse hiç yok. Bu sorun ancak Kanada'daki fabrikada çözülebilir" dedi.

Öte yandan Gazprom tarafından yapılan ayrı bir açıklamada ise, Avrupa'ya gaz akışının tamamen durdurulduğu ve gaz akışının ancak bakım ve onarım çalışmalarının ardından gerçekleşebileceği belirtildi. Gazprom, bu sürenin ne zaman tamamlanacağı konusunda ise tarih vermedi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 182
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    İsrail ile anlaşırsak , çift yönlü gaz boru hatları inşa edilebilir , Ceyhan'a gelen Rus doğalgazını , İsrail Eilat'a oradan LNG tankerleri ile Çin ve Hindistan'a taşınabilir . İsrail'den çıkan doğalgazı ise , TANAP boru hattı üzerinden Avrupa'ya naklederiz . Kazan Kazan Enerji köprüsü inşa edilir .
    Cevapla
  • Veli 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim içinde bir putin at yunana avrubaya dize gelsinler toprağim
    Cevapla
  • denyo 1 yıl önce Şikayet Et
    hadi bakalı sizmi çocuk yapmassınız bak nasıl pışı pışı yapıcaksınız. sıcacık uykuda alışın biraz
    Cevapla
  • Bursa 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'den gidenide kessenize niye açıyorsunuz onlar bize aciyormu aldıkları Suriyeli sığınmacı kadar gaz salın tüm Türk ticari unsurlarına serbest dolaşım hakkı verene vergi muafiyeti verene gaz verin daha nerede yakalayacaksin bu fırsatı yada hiç vermeyin dagilsinlar
    Cevapla
  • TEBABET 1 yıl önce Şikayet Et
    AVRUPA SEVDALILARI bir kez daha düşünün bu sonun başlangıcı daha kötü günler geliyor umarım buraya kaçmazsınız batı dediğiniz tek dişi kalmış canavar o da düşmek üzere
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!
Fenerbahçe-Beşiktaş! Muhtemel 11'ler