Kushner'in Cumhurbaşkanı Erdoğan anısı: Üç çocuk şakası yaptı

Beyaz Saray günlerini kitaplaştıran Trump'ın damadı ve başdanışmanı Kushner, Ankara ziyaretinde Erdoğan ile yaşadığı diyaloglara kitabında yer verdi.

GİRİŞ 02.09.2022 21:02 GÜNCELLEME 03.09.2022 13:04
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı başkanlığı sırasındaki başdanışmanı Jared Kushner, Beyaz Saray günlerini kitap haline getirdi.

Geçen ay çıkan "Breaking History" adlı kitapta Kushner'in Türkiye ziyaretinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ilginç bir anısı yer alıyor.

Kushner kitabında 28 Şubat 2019'da İsrail-Filistin barış planını görüşmek için Ankara’ya düzenlediği seyahati anlatırken, Erdoğan'ın burada kendisine üç çocuk şakası yaptığını aktarıyor.

ÜÇ ÇOCUK ŞAKASI

Gazeteoksijen'in haberine göre Erdoğan’ın ticari ilişkileri geliştirme konusundaki isteği için kendisine teşekkür ettiğini aktaran Kushner şöyle devam ediyor:

"Ardından, aynı zamanda damadı olan Maliye Bakanı Berat Albayrak'a baktı ve danışmanların bazen cumhurbaşkanlarını hayal kırıklığına uğratabileceğini ancak damatların bunu yapmayacağını söyledi."

Yine kitaba göre Erdoğan, Kushner ve eşi Ivanka Trump’ın daha fazla çocuk yapmasını istiyor ve mitinglerde yaptığı "üç çocuk" çağrısı üzerine şakalaşıyorlar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump'ın damadı Kushner'ı kabul ettiCumhurbaşkanı Erdoğan, Trump'ın damadı Kushner'ı kabul etti

Kushner kitabında, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile devasa Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda görüştüm ve ona barış planımızı anlattım. İyi geçmedi ama zaten aksini düşünmemiştim" diyor.

"TRUMP'IN TEHDİDİNİ ERDOĞAN GÖRMEZDEN GELDİ"

Trump’ın Ekim 2019’da Türkiye ekonomisini "yok etmekle" tehdit ettiğini, Erdoğan’ın ise bunu görmezden geldiğini söyleyen Kushner, gerilimin ardından Başkan Yardımcısı Mike Pence’in Türkiye’ye düzenlediği ziyareti de şu sözlerle anlattı:

"ERDOĞAN ÇOK İNATÇIDIR"

"Pence Türkiye'ye gitmeden önce ofisime uğradı. Erdoğan'la birkaç kez görüşmüştüm ve Pence onunla nasıl başa çıkılacağı konusunda tavsiye istedi. 'Tavsiyeme ihtiyacınız yok. Ama deneyimlerime dayanarak söylüyorum ki karşılıklı oturduğunuzda size tüm sıkıntılarını anlatacak. Trump ile olan ilişkisine değer veriyor, bu yüzden başarınız Trump'ın ateşkes konusunda ne kadar ciddi olduğunu ne derece ilettiğinize bağlı. Erdoğan çok inatçıdır. Bunu nasıl çözeceğinizden emin değilim ama sizi buradan destekleyeceğim’ dedim."

 

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 43
  • OSMANLI 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu gavurlar farkında olmadan Reis'i övüyor... Bizim gavurlar bunu görmezden geliyor.. İşlerine gelmiyor. Zaten beklemiyoruz... Bizim insanımız hem bunları bilsin hem Reis'in değrrini bu vesile ile bir kez daha anlasın
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim en büyük sıkıntımız içerideki amerikan uşaklığıdır... Bide bunları maddi olarak destekliyolar ya sıkıntının büyüğüde burdan kaynaklanıyo... Abd bi karar alıyo içerideki uşakları hemen harekete geçiyolar... Eeee işte o zaman kilit tutmuyo
    Cevapla
  • kayserili 1 yıl önce Şikayet Et
    deniz baykal usak olmadigi icin onu kasetle indirdiler, baykal cok durust siyasetciydi
    Cevapla
  • ucrun 1 yıl önce Şikayet Et
    Trump kendi ülkesinin sorunları ve Çin ile uğraşmak yerine Türkiye ile uğraşmayı tercih edince ortalığı küreselcilere bıraktı, kendine yazık etti.
    Cevapla
  • selçok 1 yıl önce Şikayet Et
    tufan kardeş aslında bu emeklilere 3 ay maaş vermeyeceksin anlasınlar kıymetini yazıklar olsun şükretmeyene aç gözlüler doymaz bunlar yazık yazık nankörler
    Cevapla
  • Çiçek 1 yıl önce Şikayet Et
    ERDOGAN BARIŞTAN YANA SİZ BARIŞA ÖNEM VERMEYEN DÜNYANIN BİR ÇOK ÜLKESİNDEKİ SAVAŞ NEDEN İSİNİZ ÇÜNKÜ HEP BİR taraf olmayı silah satmayı ve güç iktidar DÜNYAYI YÖNETEN BİR ülke olmayı isteyen ABD Siyasetçileri siz barış istemiyorsunuz sadece halkı kızdırmamak için yalan söyliyor sunuz siz ER DOGAN IN YARISI KADAR DÜNYA BARIŞINI İSTEMİYORSUNUZ IRAKTA Savaşan ABD AFKANİSTANDA savaşan ABD Afrikada savaşan ABD suriyede savaşan ABD ruslar la savaşan ABD VENEZUELA DARBE Yapan ABD iranla çinle savaşan ABD pkk TERÖRİSTE silah veren kan döken ABD siz huzur bulamazsınız bence kötülük yapamlar. Cezasını çeker ilahi ADALET VAR İster inan ister inanma ABD
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı