AB ile Rusya arasında doğal gaz gerginliği: Putin'den tavan fiyat talebine sert cevap

"Rusya doğal gaz piyasalarını aktif olarak manipüle ediyor" diyen AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rus gazına tavan fiyat uygulanmasını teklif edeceklerini söyledi. Putin ise; bu uygulamanın "aptallık" olacağını belirtti.

GİRİŞ 07.09.2022 14:32 GÜNCELLEME 07.09.2022 14:46
Bu Habere 98 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, "Rusya doğal gaz piyasalarını aktif olarak manipüle ediyor" dedi.

"Elektriğin en yoğun kullanıldığı zamanlarda tüketimi düşürme hedefi belirlenmesini teklif edeceğiz" ifadesini kullanan Leyen, "Düşük maliyetle elektrik üreten şirketlerin gelirlerine tavan uygulanmasını teklif edeceğiz" şeklinde konuştu.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ayrıca, Rus gazına tavan fiyat uygulanmasını teklif edeceklerini söyledi.

PUTİN: BÖYLE BİR TEKLİF APTALCA OLUR

Leyen'in açıklamalarından saatler önce Doğu Ekonomik Forumu'nda konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise, AB'nin Rus gazı ve petrolü fiyatı için bir üst limit belirlemek istemesini "aptallık" olarak nitelemiş, Rusya'nın petrol ve gaz ihracatına tavan fiyat uygulanırsa, Rusya'nın enerji arzını kesebileceğinin sinyalini vermişti:

"...Bu da başka bir aptallık, pazara uygun değil. Zira ticaretteki her sınırlama sadece fiyatların artmasına neden olur. Enerji kontratlarındaki yükümlülüklerimizi tamamıyla yerine getireceğiz, fakat söylemeliyim ki eğer ki birileri bize bir şeyi dayatmayı denerse, bugün bize kendi iradelerini dayatabilecek bir konumda olmadıklarını söylemek isterim. Kendilerine gelsinler. Sözleşmelerle belirlenmiş birtakım yükümlülükler mevcut, ancak söz konusu sözleşmelere aykırı olan siyasal kararlar alınırsa, biz de bu sözleşmelerin şartlarını yerine getirmeyeceğiz. Çıkarlarımıza uymaması halinde hiçbir şey tedarik etmeyeceğiz. Ne gaz ne petrol ne kömür ne de mazot."

NOT: Kremlin halihazırda, Rusya'nın Kuzey Akım 1 boru hattı üzerinden Avrupa'ya gaz arzının, Moskova'ya karşı yaptırımları kaldırmadıkça tam olarak devam etmeyeceğini duyurmuştu.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 98
  • raş 1 yıl önce Şikayet Et
    ab birliğne abd büyük kazığdır varsın donsunlar
    Cevapla
  • Yunus 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen anlarlar sa belki de abd den aşırı korkuyorlardır başka alternatifi yok
    Cevapla
  • Yavuz Özmen Almanya 1 yıl önce Şikayet Et
    Manipülasyon, insanları dize getirmek, kaos çıkarmak, insanları öldürmek sonra barış ve demokrati kelimelerin arkasına saklanmak vs vs vs bunları sizler yapıyorsunuz. Ukraynadan Katolikler nazi yanlısı, şu an için ortalama 10 milyona yakın var ve çoğu polonyaya, evanjelikler neye çalıştığı belli, gerçek orthodoxlar Allaha inancı vardır, en azından bu ikisinden fazla. Gerçek Allaha inancı olan Rustan fazla zarar gelmez, tabiki devletler arası çıkar vardır ve bu normal. Bazen kendi kabından, ailenden bile maalesef seni arkandan vurabiliyor. Ruslar batıdaki gibi değiller genelde, söz verdimi yaparlar sana arka çıkarlar. Devlet çıkar politikasının çarkı tabiki farklı. Batı gibi kan emmiyorlar.
    Cevapla
  • Bozkurt 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğuya yaz geldi Batı buzul çağına girdi
    Cevapla
  • dipsiz kuyu 1 yıl önce Şikayet Et
    ab abd nin ipio ile kuyuya inerse soguktan donar
    Cevapla
  • Cenk 1 yıl önce Şikayet Et
    Putin AB sayın Erdoğan’a teşekkür etsin dedi daha ne desin adam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki