Belçika'da Yeni Flaman İttifakı lideri Bart De Wever: "İflas ettik, Yunanistan'a döndük"

Belçika'da Yeni Flaman İttifakı'nın (N-VA) lideri ve Anvers Belediye Başkanı Bart De Wever, ülkenin iflas ettiğini ve Yunanistan'a döndüğünü söyledi.

Belçika'da Yeni Flaman İttifakı lideri Bart De Wever: "İflas ettik, Yunanistan'a döndük"
Belçika'da Yeni Flaman İttifakı lideri Bart De Wever: "İflas ettik, Yunanistan'a döndük"
GİRİŞ 07.09.2022 21:27 GÜNCELLEME 07.09.2022 22:11
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Muhalefetteki aşırı sağcı siyasetçi De Wever, Belçika'nın VRT televizyon kanalında katıldığı programda, ülkenin ekonomik durumu ve yaşanan enerji krizine ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Bu ülke iflas etti. Borçlara, kamu harcamalarına ve bütçe açığına bakın. Yeni Yunanistan olduk." diyen De Wever, Belçika'nın ekonomik olarak Güney Avrupa ülkelerinden daha kötü duruma geldiğini belirtti.

Sorumlu Putin değil

Yaşan krizin sorumlusunun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin olmadığına işaret eden De Wever, sorumlunun kendi enerji üretimine son veren Avrupa politikaları olduğunu söyledi.

De Wever, ABD'de halkın Avrupa'daki kadar kötü durumda olmadığına dikkati çekerek, ABD'nin günümüzde petrol ve gaz ihraç ettiğini anımsattı.

Bütün firmaların üretim için ABD ve Çin'e gitmesi halinde iklim standart ve kriterlerinin bir önemi olmayacağını vurgulayan De Wever, insanların yeşil dönüşüme olan inancını kaybetmeye başladığını anlattı.

De Wever, Avrupa'nın son dönemdeki enerji krizine kadar petrol, doğal gaz ve kömür yatırımlarına izin verilmediğini ifade ederek, "Almanya'da tek bir sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) terminali yok. En aptal ülkeler olan Almanya ve Belçika nükleer enerjiden vazgeçti. Bütün enerji kaynaklarını bir kenara iterek kendimizi Putin'e bağımlı hale getirdik." değerlendirmesinde bulundu.

Belçika'nın nükleer enerji santrallerinden büyük kar elde edebileceğini vurgulayan De Wever, halkın bunun farkına varmaya başladığını söyledi.

De Wever, AB'nin mevcut enerji piyasasının yenilenebilir enerji üreticilerine çok yüksek karlar sağladığına dikkati çekerek, bu yapının değiştirilmesi ve üreticilere tavan fiyat uygulanması gerektiğini söyledi.

Belçika, Rusya-Ukrayna savaşının başlamasının ardından enerji arz sıkıntısı yaşamamak için daha önce kapatmayı planladığı Doel 4 ve Tihange 3 reaktörlerinin faaliyet süresini 10 yıl uzatmaya karar vermişti.

Belçika, AB ülkeleri arasında kamu borcunun GSYH'ye oranının en fazla olduğu ülkeler arasında yer alıyor. Ülkenin toplam kamu borcu milli gelirinin yüzde 107,9'unu buluyor.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • öneri 1 yıl önce Şikayet Et
    bizim iş adamları yurt dışına kaçırdığı paraları geri getirse iyi olur. Paralarını yakın zamanda çekemez hale gelecekler belki de el konacak. Avrupa uzun sürecek bir krize girdi. Şu anda en güvenli liman Türkiye.
    Cevapla
  • ugr 1 yıl önce Şikayet Et
    kongonun elmas madenlerimi kurudu,yoksa diğer sömürdükleriniz sömürge vergisinimi ödemiyor
    Cevapla
  • haydar 1 yıl önce Şikayet Et
    ne oldu artik asya ve afrikadaki somurgeler den eskisi gibi kaynak gelmiyor mu paraniz eskisi gibi piyasada rabet gormuyor mu eskisi gibi o mazlum insanlarin ustunde deney yapamiyormusunuz o insanat bahcelerine mazlum koyamiyormusunuz cikariniza hizmet etmeyen ulkelerde eflasyon olmuyor mu yada terörü destekleyemiyormusunuz eskisi gibi enerji yi ucuza bulamiyormusunuz ne oldu ey Avrupa daha beter olun o somurdugunuz ulkedeki insanlar gibi olun inşallah o zaman anlarsiniz onlarin halini
    Cevapla
  • Cenk 1 yıl önce Şikayet Et
    Batının başına gelen her türlü belayı selamlıyorum
    Cevapla
  • 2023 Seçimleri 1 yıl önce Şikayet Et
    Fetö-Sabetayist-Ermeni-Rum-DHKPC-PKK kriptoları dünyada ekonomik kriz olduğuna dair haberlerin gözükmesini istemiyor, çünkü yerli ve milli devleti iktidardan indirebilmek için sadece Türkiye'de ekonomik darboğaz varmış gibi algı yapmaya devam etmek istiyorlar. Şuan dünyada bir ekonomik kriz var(Pandemi-Terör-Savaş-Kıtlık-Küresel iklim değişikliği). Bizim daha çok etkilenmemizin sebebi yalnız olmamız ve enerjiye her sene 55 milyar dolar para vermek zorunda olmamız, savaş ve terörün Türkiye'nin yanı başında olması. AB-D'nin Doğu Akdeniz ve beka operasyonlarımız yüzünden bize ambargolarıda cabası. Kuzey Suriye-Irak tazminat olarak acil ilhak edilmeli. Enerji ve döviz sorunu çözülür.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek