İngiltere Kraliçesi Elizabeth gözetim altına alındı, aile üyeleri toplanıyor

Doktorların, sağlık durumundan endişe duyduğu gerekçesiyle Kraliçe II. Elizabeth'i tıbbi gözetim altına aldığı belirtildi. Kraliyet üyeleri bulundukları yerden İskoçya'daki Balmoral Kalesi'ne gidiyor.

GİRİŞ 08.09.2022 17:29 GÜNCELLEME 08.09.2022 21:50
Bu Habere 143 Yorum Yapılmış

Buckingham Sarayı tarafından yapılan açıklamada, bu sabah yapılan kontrollerin ardından doktorların sağlık durumundan endişe duyduğu gerekçesiyle Kraliçe II. Elizabeth'in tıbbi gözetim altına alındığı belirtildi. Kraliyet üyeleri bulundukları yerden Balmoral'a gidiyor.

Kraliçe'nin büyük oğlu Veliaht Prens Charles eşi Cornwall Düşesi Camilla Parker Bowles ile birlikte Balmoral'a gitti. Charles'ın büyük oğlu Cambridge Dükü Prens William da eşi Cambridge Düşesi Kate Middleton ile beraber yola çıktı.

İngiltere Kraliçesi 70 yılda 150'den fazla başbakan eskittiİngiltere Kraliçesi 70 yılda 150'den fazla başbakan eskitti

Yaz tatili dolayısıyla Temmuz ayından bu yana Balmoral'da olan Kraliçe II, Elizabeth, doktorların tavsiyesi üzerine dünkü programını da iptal etmiş ve istirahate çekilmişti.

BBC PROGRAMLARI ASKIYA ALDI

BBC One, tüm normal programları askıya aldı ve BBC Haber spikeri siyah bir kravat ve takım elbise giydi. Ayrıca İngiliz yayın kuruluşu BBC, kırımızı olan logosunu siyaha çevirdi.

İngiltere Buckingham Sarayı'nda gerçekleşecek olan Muhafız Değişimi töreni iptal edildi.

TAHTIN VARİSİ PRENS CHARLES

96 yaşındaki Kraliçe Elizabeth, tahttaki 70'inci yıl dönümüne ilişkin daha önce yayımladığı mesajında, "...Ve zamanı geldiğinde oğlum Charles Kral olduğunda, ona ve eşi Camilla'ya bana verdiğiniz desteğin aynısını vereceğinize eminim. O'na (Camilla) içten dileğim kendi işlerini devam ettirirken Camilla'nın da kraliçe olarak bilinmesidir" demişti.

2005 yılında Galler Prensi Charles ile evlenen ve "Prenses" unvanını alan Camilla Parker Bowles, böylelikle Charles'ın İngiltere Kralı olması durumunda Kraliçe Camilla olarak anılacak.

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 143
  • İmam43 1 yıl önce Şikayet Et
    Fatih öldümü? Kim bu dünyada baki kalmış ki.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Öldü gardaşım
    Cevapla
  • Abdülhamid Han 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendi krallarına kraliçelerine nasılda saygı duyup sahip çıkıyorlar, çünkü biliyorlar ki onlar giderse ülkeleri ne idiğü belirsiz kriptoların eline geçecek.
    Cevapla
  • ede 1 yıl önce Şikayet Et
    ölük mü?
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadin ölmez hepinizi gömer.Aha buraya yaziyorum.
    Cevapla
  • Zaza 1 yıl önce Şikayet Et
    Kadın öldü :)
    Cevapla
  • lider trabzonlu 1 yıl önce Şikayet Et
    öldü bile
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’