NATO'ya gönderilen gizli belgeler siber saldırıyla çalındı

Portekiz'in NATO'ya gönderdiği yüzlerce gizli belgenin, siber saldırı sonucunda çalındığı bildirildi.

NATO'ya gönderilen gizli belgeler siber saldırıyla çalındı
NATO'ya gönderilen gizli belgeler siber saldırıyla çalındı
GİRİŞ 08.09.2022 17:19 GÜNCELLEME 08.09.2022 17:19
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Portekiz'in Diario de Noticias gazetesinin haberinde, Portekiz Genelkurmay Başkanlığı ve Askeri İstihbarat birimine ait olup NATO'ya gönderilen çok sayıda gizli belgenin çalındığı ve internetteki "karanlık sitelerde" satıldığı belirtildi.

Olayın ABD istihbaratı tarafından ortaya çıkarıldığı ve geçen ay ABD'nin Lizbon Büyükelçiliği aracılığıyla Portekizli makamlara iletildiği kaydedildi.

Gazeteye konuşan kimliği açıklanmayan bir kaynak, "Bu tür belgeleri tespit etmek için programlanmış BOT'lar (internet robotu) tarafından gerçekleştirilen uzun süreli ve tespit edilemez bir siber saldırıydı." değerlendirmesinde bulundu.

Hükümetin, Portekiz Savunma Bakanlığı bünyesindeki Silahlı Kuvvetler, Genelkurmay ve Askeri İstihbarat birimlerini hedef alan siber saldırılara karşı geniş çaplı soruşturma başlattığı ifade edildi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Mete 1 yıl önce Şikayet Et
    Kriptolu aga nasil bot koymuslar. İntraneti internete mi bağlamıslar. Disislerinin kacagidir yada flash bellek isi. Eski truva ati kitabina benziyo sablon altindan da iran cikacak dunyayi da yahudiler ve cia kurtaracak.
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Len ABD bu siber saldııyıda sen yapmadıysan bende ne olayım... Bakalım hangi ülkeyi suçlayacaksın...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah'ta toplu istifa! Eski İl Başkanı ve 21 yönetici AK Parti'ye katıldı
Cep telefonlarında düşük fiyat tehlikesi! Piyasanın altında satıyorlar