Elon Musk, Apple ile görüşüyor! iPhone 14'ün uydu bağlantısı Starlink'i destekleyebilir

SpaceX CEO’su Elon Musk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada iPhone 14 modellerinin uydu bağlantısı özelliğinde Stralink'in desteklenmesi için Apple ile görüşmelere başlandığını duyurdu.

Elon Musk, Apple ile görüşüyor! iPhone 14'ün uydu bağlantısı Starlink'i destekleyebilir
Elon Musk, Apple ile görüşüyor! iPhone 14'ün uydu bağlantısı Starlink'i destekleyebilir
GİRİŞ 09.09.2022 09:48 GÜNCELLEME 09.09.2022 09:58

Apple'ın Çarşamba günü tanıttığı iPhone 14 serisi akıllı telefonlarda yeni bir dönemi başlatıyor. iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro ve 14 Pro Max modellerinden oluşan serinin tamamı uydu üzerinden acil SOS aramaları destekliyor.

 

Apple, iPhone 14'ler ile şimdilik yalnızca Globalstar uydularına bağlanılabiliyor. Alçak Dünya yörüngesinde bulunan 24 Globalstar uydusundan birine bağlanıldığı taktirde telefonunuz çekmese dahi mesaj göndermek mümkün oluyor. Özellik şimdilik acil durum aramaları için kullanılabiliyor. Ancak yakında bu durum değişebilir.

iPhone 14, Apple Watch, AirPods Pro... Dün düzenlenen Apple etkinliğinden satır başlarıiPhone 14, Apple Watch, AirPods Pro... Dün düzenlenen Apple etkinliğinden satır başları

ELON MUSK, STARLİNK UYDULARI İÇİN APPLE İLE GÖRÜŞÜLDÜĞÜNÜ DUYURDU

SpaceX'in CEO'su Elon Musk, bugün Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Apple ile Starlink uydularının iPhone 14'ler tarafından desteklenmesi için görüşme yapıldığını duyurdu.

Musk, yaptığı açıklamada "Apple ile Starlink bağlantısı hakkında bazı umut verici görüşmeler yaptık. iPhone ekibi kesinlikle süper akıllı. Elbette, telefon yazılımı ve donanımı uzay tabanlı sinyallere uyum sağlarsa, Starlink tamamen baz istasyonu gibi görev görerek telefonlarda en iyi sonucu verir" açıklamasında bulundu. 

SpaceX, toplamda 12 bin Starlink uydusu fırlatma iznine sahip. Şirket uzun bir süredir izin verilen uydusu sayısını 30 bine çıkartan başvurunun onaylanmasını bekliyor. Şimdiye kadar ise fırlatılan uydu sayısı 3 bin 100'ü geçti.

Elon Musk duyurdu!  Starlink V2 ile telefonlarla doğrudan uydu internetine bağlanılacakElon Musk duyurdu! Starlink V2 ile telefonlarla doğrudan uydu internetine bağlanılacak

Takımyıldızı oluşturacak uydular dünyanın her yerine yüksek hızlı interneti uydular aracılığıyla ulaştıracak. Ayrıca SpaceX ve T-Mobile iş birliği sayesinde Starlink uydularına telefonların doğrudan bağlanması yakında mümkün olacak.

 “Uydudan hücresele” adı verilen proje  Musk’ın açıklamasına göre 2-4 Mbps arasında bağlantı hızına sahip olacak. Bu hızlar mesajlaşma ve sesli aramalar için yerli olacak. Baz istasyonlarının olmadığı ya da telefonların yeteri kadar çekmediği bölgelerde mobil veri üzerinden internete erişilebilecek.

Tüm gelişmeler yakın bir gelecekte baz istasyonlarına olan ihtiyacı tamamen ortadan kaldırabilir. Ayrıca dünyanın her yerinde sınırsız ve kaliteli iletişim mümkün olabilir. 

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beşiktaş - Ankaragücü! CANLI
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi