Polonya'dan Almanya'ya sert sözler: Hayal kırıklığı

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Berlin yönetiminin, Rusya-Ukrayna savaşı konusundaki tutumunu eleştirerek, Ukrayna'nın savunma konusunda Almanya'ya bağımlı olması halinde "var olamayacağını" öne sürdü.

Polonya'dan Almanya'ya sert sözler: Hayal kırıklığı
Polonya'dan Almanya'ya sert sözler: Hayal kırıklığı
GİRİŞ 12.09.2022 16:38 GÜNCELLEME 12.09.2022 16:38
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Alman Der Spiegel dergisine verdiği mülakatta, "Avrupa'ya büyük zarar veren enerji politikalarına karşı Berlin'in eylemsizliğinin, Almanya ile ittifakın değerini ciddi bir şekilde sorgulattığını" ifade etti.

Polonya'nın, Ukrayna'nın en güçlü destekçileri arasında yer aldığını, buna karşın Almanya'nın tutumunun "büyük hayal kırıklığı yarattığını" belirten Morawiecki, şunları kaydetti:

"Berlin, Polonya'nın Rus enerjisine, özellikle de Kuzey Akım 1 ve 2 hatlarına bağımlılık konusunda uzun süredir yaptığı uyarıları görmezden geldi. Ukrayna, savunma konusunda Almanya'ya bağımlı olması halinde var olamayacaktır.

Almanlar, Moskova'ya karşı her zaman çok uzlaşmacı oldular, Rusya'ya boyun eğdiler. Ancak biz, Rusya'ya yönelik tüm uyarılarımızda haklıydık. Şimdi sesimizin eskisinden çok daha fazla duyulduğu aşikar."

Başbakan Morawiecki, AB'nin Ukrayna'ya sağladığı mali desteğin çok yavaş verildiğini savunarak, Brüksel'in, hukukun üstünlüğünün tehdit altında olduğuna dair "yanlış argümanlarla" Polonya'ya yönelik 35 milyar avroluk fonu dondurmasını da eleştirdi.

Polonya'nın, İkinci Dünya Savaşı'ndaki kayıpları nedeniyle Almanya'dan tazminat alma planı konusunda da Morawiecki, "Berlin'de görüşmeler yapmak, kurbanların yarısından çoğu Yahudi kökenli olduğu için görüşmelere İsrail temsilcilerini de davet etmek istiyoruz." ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 5
  • Zafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Valla putin daha başlamadı ısınma hareketlri bunlar hazır ısınma demişken battaniyeye sarılıp yatın bu kış çok çetin olacak uraaaa
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Polonyanın başbakanı aptal galiba. Yardımına muhtaç olduğu Almanya'ya akıl verip, 2.ci dünya savaşında polonyada ölenlerin çoğunun yahudi olması nedeniyle israille korkutmaya kalkıyor. Almanya dilerse ukrayna ile birlikte polonyayıda ruslara verir. Karşılığında da doğalgaz alır.
    Cevapla
  • Doğukan 1 yıl önce Şikayet Et
    İllaki gel beni yine işgal et diyor
    Cevapla
  • barakuda 1 yıl önce Şikayet Et
    ya olm siz busunuz zaten niye şaşırıyorsun sizin önünüzde giden bir döner arkada kimse yok tıpkı zelenski malının düştüğü gibi
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanya dediğin devlet son tahlilde Amerika’nın dizinde oturur,ne denirse onu yapar!..Polonya’dan bakınca farklı gözüküyor galiba..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor