Papa Francis 3 günlük resmi ziyaret için Kazakistan’da

Katoliklerin dini lideri Papa Francis, 3 günlük resmi ziyaret çerçevesinde bugün Kazakistan’a geldi. 7. Dünya ve Geleneksel Dinler Liderleri Kongresi'ne de katılacak olan Francis'i, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Tokayev karşıladı.

Papa Francis 3 günlük resmi ziyaret için Kazakistan’da
Papa Francis 3 günlük resmi ziyaret için Kazakistan’da
GİRİŞ 13.09.2022 15:59 GÜNCELLEME 13.09.2022 16:48
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Papa Francis 3 günlük resmi ziyaret kapsamında Kazakistan’a geldi. Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Tokayev tarafından karşılanan Papa Francis’in, ziyareti boyunca Orta Asya’daki dini liderle bir araya geleceği ifade edildi. Papa’nın bugünkü programında Cumhurbaşkanı Tokayev’e nezaket ziyareti yapacağı kaydedildi. Papa, ayrıca Kazakistan’da düzenlenen 7. Dünya ve Geleneksel Dinler Liderleri Kongresi'ne de katılacak ve temaslarda bulunacak.

Papa Francis, yarın Nur-Sultan'daki ‘Expo Grounds’ta Katolikler için düzenlenecek Kutsal Ayine katılacağı Perşembe sabahı Daimi Yardım Meryem Ana Katedrali'nde piskoposlar, din adamları ve ülkedeki Katoliklerle bir araya geleceği ifade edildi. Katolikler, yüzde 70'i Müslüman ve yüzde 25'i Hristiyan, çoğunlukla Rus Ortodoks olan 19 milyonluk Kazakistan nüfusunun yaklaşık yüzde 1'ini oluşturuyor.

 

KAYNAK: DHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • Aydin 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam ayagin hara qoysa ora viran olur
    Cevapla
  • alişen fırat 1 yıl önce Şikayet Et
    bu iş hiç hayra alemet değil
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Papa buraya ziyaret e geldi ise Bence yakın zamanda burası karışır 100 de 100
    Cevapla
  • Retro 1 yıl önce Şikayet Et
    Tamam sıra kazakistana geldi demekki.Yakında bişeyler denerler orda
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi