İran panikledi... "Ermenistan'la sınırımız değişmesin"

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Azeri mevkidaşı Ceyhun Bayramov ile bölgedeki gelişmeleri ele aldı. Abdullahiyan İran-Ermenistan sınırını değişmeden korunması gereken tarihi bir iletişim yolu olarak gördüklerini kaydetti.

İran panikledi... "Ermenistan'la sınırımız değişmesin"
İran panikledi... "Ermenistan'la sınırımız değişmesin"
GİRİŞ 15.09.2022 01:25 GÜNCELLEME 15.09.2022 01:25
Bu Habere 158 Yorum Yapılmış

İran Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Abdullahiyan, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile telefon görüşmesi yaptı.

Görüşmede, Azerbaycan ve Ermenistan arasında yeni çatışmaların başlamasından endişe duyduğunu ifade eden Abdullahiyan, İran'ın meseleyi barışçıl ve siyasi yollarla çözmek için yardım etmeye hazır olduğunu belirtti.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan

Abdullahiyan, Azerbaycan ve Ermenistan dahil, ülkelerin toprak bütünlüğünün korunmasını önemsediklerini, İran-Ermenistan sınırını değişmeden korunması gereken tarihi bir iletişim yolu olarak gördüklerini kaydetti.

Bölgenin yeni bir savaşa daha tahammül edemeyeceğini vurgulayan Abdullahiyan, İran’ın çatışmanın taraflarını itidalli olamaya davet ettiğini söyledi.

Ceyhun Bayramov

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki anlaşmazlığın çözümüne yardımcı olma çabalarından dolayı İran'ı takdir ettiklerini belirterek son sınır çatışmaları hakkında Abdullahiyan'a bilgi verdi.

Azerbaycan’ın komşularıyla ilişkilerini güçlendirmeye çalıştığını aktaran Bayramov, Bakü'nün hiçbir ülkenin topraklarına göz dikmediğini belirtti.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 158
  • Ertuğrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Bulundukları ülkelerde kılık kişilik değiştirmekte mahir bir millet. O milletten gibi görünüp Ermeni ideasindan vazgecmezler. Tıpkı içimizdeki bizden görünüp hatta dini lider görünüp bizden olmayan bize düşman Ermeniler gibi. İran yönetim ve ekonomisinde Ermeni çok var.
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    o sınır eninde sonunda değişecek iran buna alışmaya başlasın
    Cevapla
  • M.gerçek 1 yıl önce Şikayet Et
    Şans kapıyı bir kere çalar buna fırsat denir.Rabbim Azerbaycan'a bir fırsat lutfetti.Bu fırsatı iyi değerlendirin.Revan seferi yarım kaldı,tamamlayın.
    Cevapla
  • Arif Efendi 1 yıl önce Şikayet Et
    İran'ın yarısı Türk Azeri Toprağı. Türkiyenin yarısı kadar büyük bir alan pers işgali altında. Kızıl Elma haritasına Kuzey İranı dahi etmeyenlerin Türklüğüde-milliyetçiğide gerçek değildir.
    Cevapla
  • seyyah 1 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycan'ın güçlenmesini istemiyor. Azerbaycan güçlenirse iran'daki azerbaycanlar birleşir İranlı bu korku sardı onlara göre Amerika'dan daha da tehlikeli azerbaycanlıların birleşmesi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!