Ermenistan Savunma Bakanlığı: Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki çatışmalar durdu

Ermenistan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ve Azerbaycan orduları arasında çıkan çatışmaların akşam saatlerinde durduğunu açıkladı.

Ermenistan Savunma Bakanlığı: Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki çatışmalar durdu
Ermenistan Savunma Bakanlığı: Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki çatışmalar durdu
GİRİŞ 15.09.2022 03:42 GÜNCELLEME 15.09.2022 03:42
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Ermenistan ordusunun provokasyonlarıyla Azerbaycan ve Ermenistan orduları arasında başlayan çatışmalara dair Ermenistan Savunma Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı. Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Aram Torosyan yaptığı açıklamada, taraflar arasında çatışmaların durduğunu belirterek, "Bu akşam yerel saatle 20.00 itibariyle tüm bölgelerde çatışmaların tamamı neredeyse durdu" dedi.

Ermenistan'daki sosyal medya kullanıcıları arasında Azerbaycan ordusunun birçok noktada kontrol sağladığı bilgisinin sıkça dolaştığı iddialarına yanıt veren Sözcü Torosyan, "İnternette dolaşan bazı Ermeni yerleşim yerlerinin Azerbaycan kontrolüne geçtiği bilgisi kesinlikle yalandır. Bu itibarla bir kez daha benzer haberlerin yapılmaması ve münhasıran resmi haberlerin rehberliğinde hareket etme çağrısında bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

"KİMSEYE ERMENİSTAN TOPRAKLARINDAN BİR KORIDOR VERMEK NİYETİNDE DEĞİLİZ"

Öte yandan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan bugün Ermenistan parlamentosunda yaptığı konuşmada, Ermeni muhalefetinin Türkiye ve Azerbaycan arasında ulaşım koridoru oluşturulmasına yönelik onay verildiği iddialarına da cevap vererek, "Ermenistan'ın egemen toprakları üzerinden herhangi bir koridor veya bölge vermeyeceğiz. Ayrıca Ermenistan, bu konuyu uluslararası toplum da dahil olmak üzere tüm müttefikleriyle tartışmış ve ortak bir anlayışa ulaşmıştır. Tartışmalarda koridordan bahseden ülke yok. Kimseye Ermenistan topraklarından bir koridor vermek niyetinde değiliz. Herhangi bir belge imzalamadım. Önümüzdeki günlerde de imza atmaya niyetim yok" şeklinde konuştu.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 17
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Girip alalım. Bunlar kaşınıyor. Kara bağlantısı sağlanmalıdır.
    Cevapla
  • Energy 1 yıl önce Şikayet Et
    Verebilir misiniz? Demedik ki alacağız dedik
    Cevapla
  • Elif 1 yıl önce Şikayet Et
    Qardaşlarımızın kesinlikle Erivan’da stratejik askeri noktaları vurması gerek ve Nahcivana doğru girip yol açmaları şart!
    Cevapla
  • Aslan 1 yıl önce Şikayet Et
    Zengezuru alinmali acil,iran amerika kasiniyor
    Cevapla
  • Uygurlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Koridoru nahcivanla tam birleşecek şekilde genişletin. Bu arada hadsiz iran'a güney Azerbaycan topraklarından çekilmesini isteyin. İran sadece havlamayı bilir. Aslanın kükremesi ona yeter.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi