71 asker şehit oldu! Azerbaycan'dan açıklama

Ermenistan'ın provokasyonu sonucu çıkan çatışmalarda Azerbaycan'ın şehit sayısı 71'e yükseldi.

GİRİŞ 15.09.2022 12:29 GÜNCELLEME 15.09.2022 13:08
Bu Habere 96 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, internet sitesinde şehit isimlerinin bulunduğu listeyi güncelledi. Buna göre listede, 12 Eylül'de Ermenistan'ın provokasyonları sonucu iki ülke sınırında başlayan çatışmalarda şehit olan 71 askerin ismi yer aldı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı daha önceki açıklamasında 50 askerin şehit olduğunu duyurmuştu.

AZERBAYCAN-ERMENİSTAN SINIRINDAKİ ÇATIŞMALAR

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, 12 Eylül gecesi ve 13 Eylül sabahı Ermenistan ordusunun sınırın Daşkesen, Kelbecer, Laçın ve Zengilan istikametlerinde geniş çaplı provokasyonda bulunduğunu duyurmuştu.

Azerbaycan ordusunun sınırdaki bazı mevzileri ve sığınakları havan topları da dahil farklı kalibreli silahlarla aralıksız ateş altına alınmıştı. Azerbaycan ordusu, Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin atış noktalarını susturmak ve çatışmanın genişlemesini önlemek için misillemede bulunmuş, Ermeni birliklere ağır kayıplar verdirilmişti.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, çatışmalarda 105 Ermeni askerin öldüğünü açıklamış, Azerbaycan da Ermenistan’ın provokasyonlarıyla başlayan çatışmada ölen yaklaşık 100 Ermeni askerinin cesetlerini teslim etmeye hazır olduğunu açıklamıştı.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 96
  • Mirket 1 yıl önce Şikayet Et
    Can azerbaycanın daha fazla savunma sanayıye yatırım yapması gerekıyor elbet bız her daım yanındayız ama mudahıl oldukmu herkez olacak basta rusya bu yuzden cok fazla sılahlanarak cok caydırıcı guc olması gerekıyor bu konuda azerbaycan cok heveslı degıl nedense cok yatırım yapmıyor gıbı neden acaba Sonucta TÜRK e Güç yakısır
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanlari cennet olsun
    Cevapla
  • Addem 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin amin
    Cevapla
  • @rom@ 1 yıl önce Şikayet Et
    ne güzel şey şehit olmak....
    Cevapla
  • Çakır bey 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar virüs kökü kazınmalı yok edilmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler