Miçotakis yine Türkiye'yi hedef aldı! Skandal suçlama!

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, provokasyonlarını sürdürdü. Yaptığı yeni açıklamayla yine Türkiye'yi hedef aldı.

Miçotakis yine Türkiye'yi hedef aldı! Skandal suçlama!
Miçotakis yine Türkiye'yi hedef aldı! Skandal suçlama!
GİRİŞ 15.09.2022 18:07 GÜNCELLEME 15.09.2022 18:07
Bu Habere 183 Yorum Yapılmış

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Akdeniz ve Ege'de Türkiye'nin hukuki haklarını çiğnemeye devam ediyor.

YİNE TÜRKİYE'Yİ HEDEF ALDI

Son günlerde yaptığı skandal açıklamalar ile sürekli Türkiye'yi hedef alan Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, Benaki Müzesi'nde düzenlenen 'Küçük Asya' etkinliğinin açılışında yine skandal suçlamalarda bulundu.



Atatürk komutasındaki Türk ordusunun Kurtuluş Savaşı'ndaki zaferini 'Küçük Asya Felaketi' olarak değerlendiren Yunanistan'da "Küçük Asya" etkinliğinin açılışında konuşan Miçotakis, skandal açıklamalarda bulundu.

"TÜRKİYE LOZAN ANLAŞMASINI İHLAL EDİYOR"

Türkiye'nin Lozan Anlaşması'nı ihlal ettiğini öne süre Miçotakis, İstanbul için 'Konstantinopolis' ifadesini kullandığı açıklamasında "Türkiye'nin İstanbul, İmroz ve Bozcaada'daki Rum varlığını söküp atmasına rağmen Lozan Antlaşması, yıllardır komşularımızla bir arada yaşamamızı sağladı. Türkiye açık düzenlemeleri baltalayarak egemenlik haklarımıza meydan okuyor" ifadelerini kullandı.



MÜLTECİLER KONUSUNDA BÜYÜK BİR BAŞARIYA İMZA ATTIKLARINI İLERİ SÜRDÜ

Mültecilere uyguladıkları insanlık dışı muamele nedeni ile dünya çapında tepki gören Yunanistan'ın Başbakanı bu eleştirilere kulak tıkayarak ülkesinin mültecilerin yeniden yerleştirilmesi konusunda büyük bir başarıya imza attığını ileri sürdü.

Miçotakis, adını vermeden Türkiye’yi kastederek 'Yunanistan komşularına dostluk elini uzatıyor. Ancak egemenliğimize, egemenlik haklarımıza yönelik ihlallere ve derhal son bulmaları gereken Yunan adaları üzerindeki üst uçuşlara müsamaha göstermeyeceğiz. Siz Kongre üyelerinden, bölgede silah satışları ile ilgili kararları verirken, NATO’nun güneydoğu kanadında yeni bir istikrarsızlık tehlikesini göz önünde bulundurmanızı istiyorum' demişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 183
  • Dadaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Aha yazın bir yere bundaki Türkiye korkusu buna kafayı yedirecek aynı Kılıçdaroğlu nün Tayyip korkusu gibi bizdeki diğer vbir ata sözü de it ürür kervan yürür
    Cevapla
  • SELANİKKAPLANI01 1 yıl önce Şikayet Et
    Tüm sövlevleri ülkemize yönelik suçlamaları asılsız oldukça gülünç ifadeler hemenhemen her gün komik devlet politikası bu olsa gerek ülkelerinide komik duruma düşürüyorlar.Bu yönde beyanatlar devam ederse muhatap dahi alınmayacaklardır kendileri.Gülüyoruz bu ifadelerine asılsız suçlamalarına ne dikkate alınmalı nede muhatap alınmalı öyle yapmak zorundayız.
    Cevapla
  • İbrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    "Osmanlı'ya karşıyım, Cumhuriyet'e razıyım" Miço böyle diyor. Tüm Batı böyle diyor. Eyvah. Geçmiş olsun Türk Milleti. Atı alan Üsküdar'ı geçti. Peki atın yükü neydi anlayabildiniz mi ? Çok iyi oynuyorlar, oyun büyük, Haksız mıyım ?
    Cevapla
  • Anadolu Aslanı 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet bu doğru Çünkü onları sınırları dışına atarak ölmelerine sebep oluyor., AB de hem seyrediyor hem de içten içe alkışlıyor Türkiyede onları kurtarıyor o ölüme terkete esnasında yunan kuvvetlerini yaylım ateşine tutsa bir daha yapamaz,,,
    Cevapla
  • Abim 1 yıl önce Şikayet Et
    Abim bos verin buna kaymis düsünsene bir sen bir ülkenin liderisin ve gece gündüz isin gücün düsüncen ve korkun hep Türkiye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı