Azerbaycan: Şehit sayısı 79'a yükseldi

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ın provokasyonu sonucu çıkan çatışmalarda şehit olan asker sayısının 79'a yükseldiğini bildirdi.

GİRİŞ 17.09.2022 13:39 GÜNCELLEME 19.09.2022 09:22
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, internet sitesinde şehit isimlerinin bulunduğu listeyi güncelledi. Buna göre listede, 12 Eylül'de Ermenistan'ın provokasyonları sonucu iki ülke sınırında başlayan çatışmalarda şehit olan 79 askerin ismi yer aldı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı daha önceki açıklamasında 50 askerin şehit olduğunu duyurmuş daha sonra bu sayının 77'ye çıktığı belirtilmişti.

Paşinyan: Ölen asker sayımız 135'e yükseldiPaşinyan: Ölen asker sayımız 135'e yükseldi

SINIRA ÇATIŞMALAR

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan güçlerinin 12 Eylül gecesinde, Azerbaycan’ın Daşkesen, Kelbecer, Laçın ve Zengilan istikametlerinde geniş çaplı provokasyonu sonucu çatışmanın başladığını duyurdu.

Diplomatik temaslar sonucu, 2. Karabağ Savaşından sonraki en büyük çatışmada, Azerbaycan ile Ermenistan'ın ateşkes için anlaştığı bildirildi.

Ermenistan ölen asker sayısını 135 olarak duyurdu.

Azerbaycan, çatışmalarda hayatını kaybeden yaklaşık 100 Ermeni askerin cesetlerini Ermenistan’a vermeye hazır olduğunu bildirdi.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 7
  • Musa 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya azerbeycandan intikam alıyor bir ay önce rusyaya rest cekmişti aliyev
    Cevapla
  • sait dbakır 1 yıl önce Şikayet Et
    allah rahmet etsin mekanları cenet olsun can azerbaycan allah sabırlar versin
    Cevapla
  • Yasin 1 yıl önce Şikayet Et
    Yav niye bu kadar çok şehit verdik ihalar sihalar onleyemedimi bu çok fazla keşke hiç sehit vermeden alsak ama sayı çok fazla ALLAH rahmet etsin.
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Büyük ihtimalle ilk anda yoğun bir havan,top ve füze atışı oldu, şehitlerin büyük kısmı saldırının ilk başlarında oldu. Allah rahmet eylesin, hiçbirinin kanı yerde kalmadı kalmayacaktır.
    Cevapla
  • Karadeniz 1 yıl önce Şikayet Et
    Demekki yetmedi bu paşinyan denen imkansızın anladığı dilden konuşmalı Ermenistana toyekün bir kuvvetli saldırı yapıp lerişan etmeli ki Ben ne yaptım desin. Zaten ermenistan bunu 300 yıl önceden hak etmişti
    Cevapla
  • emrew 1 yıl önce Şikayet Et
    ne ateşkes imzalayıp duruyorlar azerbaycan toprağında tek bir ermeni askeri bırakmayın..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yönetilemeyen Türk futbolunda yeni olay! 3. kez sahadan çekilme vakası
Hamas'a "terör örgütü" diyen İmamoğlu, metrolarda protesto edildi!