İran'dan Türkiye'ye akılalmaz suçlama: Ankara savaşı İsrail için başlattı

Azerbaycan ile Ermenistan arasında gerilim hafta ortasında tekrar alevlenirken, İran'ın eski Azerbaycan Büyükelçisi Mohsen Pak-Ain, Türkiye'yi suçlayan ifadeler kullandı.

GİRİŞ 17.09.2022 06:33 GÜNCELLEME 17.09.2022 09:42
Bu Habere 233 Yorum Yapılmış

2020'de Ermeni işgali altındaki topraklarını kurtaran Azerbaycan, son hafta Erivan'ın cephe hattındaki saldırılarına cevap verdi. İki ülke arasında çatışmalar kısa bir süre içinde büyürken, Azerbaycan tarafından 77 asker şehit oldu. Ermenistan ise kayıplarını 135 olarak açıkladı.

Aliyev'den Ermenistan'a: Normalleşme sürecine darbe vurdularAliyev'den Ermenistan'a: Normalleşme sürecine darbe vurdular

Azerbaycan: Şehit sayısı 77'ye yükseldiAzerbaycan: Şehit sayısı 77'ye yükseldi

Paşinyan: Ölen asker sayımız 135'e yükseldiPaşinyan: Ölen asker sayımız 135'e yükseldi

İRAN CEPHESİNDEN İLGİNÇ AÇIKLAMA

Ermenistan'a verdiği destek ile tanınan Tahran cephesinden, şaşkına çevirecek bir açıklama geldi.

İran'ın eski Azerbaycan Büyükelçisi Mohsen Pak-Ain, ILNA'ya açıklamalarda bulundu. Pak-Ain, "Ankara, İsrail için Bakü'yü kışkırtarak Ermenistan'la savaşmasını sağladı" dedi.

İranlı diplomat, Türkiye'nin Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki çatışmaları tetiklediğini öne sürerken, "Ankara'nın provokatif hamleleri duruma doğrudan müdahale edemeyen Tel Aviv'in liderliğinde gerçekleşti" yorumunu yaptı.

Bu durumun çok açık ve net bir şekilde aşikar olduğunu öne süren İranlı isim, "Kafkaslarda daha çok gerilim olması İsrail'in silahlarını Azerbaycan'a daha kolay satmasını sağlayacaktır. İsrail ve Türkiye gizlice Ermenistan'la ilişkileri normalleştirmeye çalışarak ikiyüzlülük yapıyor" dedi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 233
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    İki yüzlülükde üstünüze yok birde İsrail ve ABD için havlamaktan başka hiçbir şey yapmıyorsunuz.
    Cevapla
  • Alp Arslan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir defada müslüman kardeşleriniz? Den yana tavır koyun ve destekleyin ermenilere silah vs destekleyeceğinize ne melunsunuz yaaaaa.
    Cevapla
  • okur 1 yıl önce Şikayet Et
    bunlar Müslüman mı gerçekten
    Cevapla
  • Barış 1 yıl önce Şikayet Et
    İran zaten hep müslüman düşmanı yahudi dostudur burdaki şubeside CHP ve hdp dir
    Cevapla
  • Öktem 1 yıl önce Şikayet Et
    Akıl tutulması ve saçmalık
    Cevapla
  • Ferr 1 yıl önce Şikayet Et
    Şereften yoksun perslilerin islamın lehine bir ifade kullanacağını kimse beklemiyordur herhalde. Asıl İsrailliler ile iş tutan sizsiniz de biz bunları da biliyoruz merak etmeyin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt