Aliyev'den Ermenistan'a: Normalleşme sürecine darbe vurdular

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın devlet sınırında büyük bir askeri provokasyon gerçekleştirdiğine vurgu yaparak, "Ermenistan'ın bu provokasyonu iki ülke arasındaki normalleşme sürecine büyük bir darbedir" dedi.

Aliyev'den Ermenistan'a: Normalleşme sürecine darbe vurdular
Aliyev'den Ermenistan'a: Normalleşme sürecine darbe vurdular
GİRİŞ 16.09.2022 16:58 GÜNCELLEME 16.09.2022 16:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Özbekistan'ın Semerkant kentinde düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Zirvesi'nde konuştu.

Azerbaycan'ın Ermenistan'a birbirinin egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün karşılıklı olarak tanınmasına dayalı bir barış anlaşması için beş ana ilke sunduğunu belirten Aliyev, "Şimdi önkoşullar ve yapay gecikmeler olmaksızın bir barış anlaşması taslağı üzerinde çalışmaya başlamalıyız. Ne yazık ki, 13 Eylül'de Ermenistan, Azerbaycan ile devlet sınırında büyük çaplı bir askeri provokasyon gerçekleştirdi. Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri bu provokasyonu kararlılıkla engelledi. Ermenistan'ın bu provokasyonu iki ülke arasındaki normalleşme sürecine büyük bir darbedir. Bu nedenle tüm sorumluluk Ermenistan'ın askeri ve siyasi liderliğine düşmektedir" dedi.

Zirve kapsamında Erdoğan'la Aliyev görüştü.

"AZERBAYCAN'IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE İLİŞKİN BM KARARLARI 27 YIL UYGULANMADI"

Bazı öncü uluslararası kuruluşların verimsiz olmasının endişe verici olduğunu ifade eden Aliyev, "Bu bağlamda Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin işgal altındaki Azerbaycan topraklarından çekilmesini talep eden 1993 yılında BM Güvenlik Konseyi'nin 4 kararından bahsetmek istiyorum. BM Güvenlik Konseyi'nin bazı kararları birkaç gün içinde uygulanmaktadır. Durumumuzla ilgili alınan kararlar 27 yıldır uygulanmadı. Azerbaycan, Karabağ sorununu askeri ve siyasi yollarla bizzat çözmüş ve Güvenlik Konseyi'nin belirtilen kararlarının uygulanmasını sağlamıştır" dedi.

"ZENGEZUR KORİDORU BÖLGE ÜLKELERİNİN ULAŞIM KABİLİYETLERİNİ DAHA DA ARTIRACAK"

Karabağ sorununun 2020 sonunda çözülmesinin bölgede ulaşım ve iletişim projelerinin geliştirilmesi için yeni fırsatlar oluşturduğunu söyleyen Aliyev, "Zengezur koridorunun açılması bölge ülkelerinin ulaşım kabiliyetlerini daha da artıracak ve bu güzergâh üzerinde bulunan tüm ülkeler için faydalı olacaktır" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • Faruk 1 yıl önce Şikayet Et
    Kökünū kazımalı ermenistanın ırkçılıksa ırkçılık anladıkları dil budur
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Yunanistan'da arka arkaya iki deprem
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti