Erdoğan'ın pozu uluslararası basında geniş yankı buldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Şangay zirvesinde liderlerle sohbet ettiği anlarda çekilen bir fotoğraf karesi Avrupa basınında geniş yankı uyandırdı.

GİRİŞ 18.09.2022 08:35 GÜNCELLEME 19.09.2022 09:03
Bu Habere 183 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün katıldığı Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Zirvesi kapsamında İran, Azerbaycan, Tacikistan, Rusya ve Belarus devlet başkanlarıyla görüştü.

ERDOĞAN, LİDERLERLE SOHBET ETTİ

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in davetiyle ŞİÖ Zirvesi'ne özel konuk olarak katılmak üzere Semerkant'a gelen Erdoğan, ağaç dikme töreninin ardından "Ebedi Şehir" kompleksine geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, komplekste Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ve diğer liderlerle sohbet etti.

LİDERLERİN FOTOĞRAFI GÜNDEME OTURDU

Zirve kapsamında, liderlerle görüşen Erdoğan'ın pozu ise gündeme oturdu. Görüşmeyi adeta yöneten bir beden dili ile liderlerle konuşan Erdoğan için sosyal medyada övgü dolu yorumlar yapıldı.

"ERDOĞAN'IN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ KABUL ETTİRİŞİNİN KANITI"

Söz konusu kare Avrupa basınında da geniş yankı uyandırdı. Fransız LCI televizyonundaki bir yayında, liderlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı dinlediğine dair kareyi yorumlandı. Konuklar, "Erdoğan'ın üstünlüğünü empoze edişinin kanıtı." ifadesini kullandı. Liderlerin beden dillerinin tek tek analiz edildiği yayında, "Putin, artık talep eden pozisyonda." şeklindeki görüş paylaşıldı.

AP: EKONOMİK İŞ BİRLİĞİ MASAYA YATIRILDI

Associated Press ise ikili görüşmeyle ilgili haberinin ayrıntısında, "Ekonomik iş birliğini geliştirmeyi ve bölgesel sorunları görüştüler" diye yazdı. Görüşmede, Türkiye'nin öncülüğünde imzalanan tahıl anlaşmasının da gündeme geldiği kaydedildi.

REUTERS: TÜRKİYE, RUSYA İLE AB ÜLKELERİNE DAHA SICAK İLİŞKİ KURUYOR

Reuters, Erdoğan-Putin görüşmesinde gündeme gelen doğalgaz sevkiyatına dikkat çekti. Putin'in, yaptığı açıklamada, Rusya'nın Türkiye'ye sağladığı doğalgazın yüzde 25'inin ruble olarak ödeneceğini söylediği aktarıldı. Haberde, "Türkiye, Rusya ile Avrupa Birliği ülkelerine göre daha sıcak ilişkiler sürdürüyor." denildi.

TASS: TAHIL ANLAŞMASI GÖRÜŞÜLDÜ

Rus TASS haber ajansı, iki liderin Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi kapsamında buluştuğunu duyurdu. Küresel ve bölgesel meselelerin ele alındığının belirtildiği görüşmede, İstanbul'da varılan tahıl anlaşmasının da konuşulduğu ifade edildi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 183
  • Yönetmen 1 yıl önce Şikayet Et
    ADAM YILLARCA UĞRAŞTI VE BAŞARDI DİGER PARTİLER YOK ETME DERDİNDE YEMLEMEYE CALİSİYORLAR YEME GELMEZ KUSLArr
    Cevapla
  • Abdulkadir Çelik 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu millet, böyle bir lidere mı oy verecek, yoksa 6+HDP mı ? İşte bütün mesele burada...
    Cevapla
  • Enes basaroglu 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamın ne dediğini bile bilmiyorsun boşuna biz Türk halkına koyun dememişler gerçekten bunu söyleyen doğru söylemiş
    Cevapla
  • Mustafa KEMAL 1 yıl önce Şikayet Et
    CHP' lilerin İZLEDİKLERİ İKİ TV KANALI, İKİ GAZETE VAR, ONLAR DA GÖSTERMEDİĞİ İÇİN OLAN BİTENDEN HABERLERİ OLMAZ, GÖRÜNCE DE GÖRMEMEK İÇİN GÖZLERİNİ KAPATIRLAR
    Cevapla
  • Enes basaroglu 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen bi CHP demeden önce ismine bak sen o isme kurban olasan her halinde belli ismini CHP li biri koymuş CHP koruyucusu kim acaba ismi ne...
    Cevapla
  • Riza 1 yıl önce Şikayet Et
    Onlar zaten gormesede olur bizim gormemiz yetiyor
    Cevapla
  • Abdi 1 yıl önce Şikayet Et
    REİSİN ADAMLIĞINI Dünya görüyor ama içimizdeki hödükler bir türlü anlamıyor yada anlamak istemiyor ulan 6+1 hanginiz burada olabilirsiniz ???
    Cevapla
  • Hamit veske 1 yıl önce Şikayet Et
    Yüreğine sağlık eyvallah kardeşim
    Cevapla
  • Vatandaş bilir 1 yıl önce Şikayet Et
    6+2 iii 6+1degillll mandaseverler
    Cevapla
  • MUSTAFA 1 yıl önce Şikayet Et
    bay kemal bu masa sizinki gibi 6lı hainlerin birleştiği masa değil iyi bak senin çapın yetmez erdoğan gibi olamazsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit