Kraliçe 2. Elizabeth son yolculuğuna uğurlandı

96 yaşında hayatını kaybeden İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth son yolculuğuna uğurlandı. Kraliçe Elizabeth, özel bir törenle Windsor Kalesi'ndeki Aziz George Şapeli'nde defnedildi.

GİRİŞ 19.09.2022 17:47 GÜNCELLEME 20.09.2022 09:21
Bu Habere 138 Yorum Yapılmış

İngiltere monarşisindeki 70 yıllık saltanatıyla tahtta en uzun süre kalan hükümdarı olan Kraliçe 2. Elizabeth, 8 Eylül’de 96 yaşında hayatını kaybetmesinin ardından bugün düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.

Yerel saatle 11.00'de Westminster Abbey'de gerçekleşen kilise töreninin ardından özel bir araçla tören eşliğinde Windsor Kalesi'ne getirilen cenaze, defnedilene kadar Windsor Kalesi'ndeki kraliyet mahzeninde bekletildi.

Daha sonra cenaze Windsor Dekanı David Conner tarafından Kral 3. Charles ve Kraliyet Ailesi üyelerinin katıldığı özel bir törenle yerel saatle 19.30’da Aziz George Şapeli'nde defnedildi.

Kraliçe 2. Elizabeth'in en büyük oğlu ve ülkenin yeni hükümdarı olan Kral 3. Charles ve Kraliyet ailesi üyelerinin katılımıyla gerçekleşen defin töreninin detayları kamuoyu ile paylaşılmadı ancak Buckingham Sarayı, töreni `son derece kişisel bir aile olayı` olarak nitelendirdi.

Defin töreni kamuoyuna kapalı olarak gerçekleşti.

Kraliçe 2. Elizabeth, Windsor Kalesi'ndeki Aziz George Şapeli'nde babası Kral 6. George ve annesi Elizabeth Angela Marguerite'nin yanına gömüldü.

Kraliçe'nin geçtiğimiz yıl nisan ayında hayatını kaybeden ve Kraliçe ile birlikte toprağa verilebilmesi için naaşı bekletilen eşi Prens Philip de Aziz George Şapeli'ne defnedildi.

Kraliyet Ailesi, 26 Eylül'e kadar Windsor Kalesi'nde yas tutmaya devam edecek.

Kraliçe Elizabeth'in cenaze törenine üst düzey politikacılar, dünya liderleri ve kraliyet ailesi üyeleri de dahil olmak üzere 2 bin davetli katıldı.

Toplamda 500 yabancı devlet adamının yer aldığı törene ABD Başkanı Joe Biden, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen gibi dünya liderleri katıldı.

Törende Türkiye’yi temsilen ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yer aldı. 

PEKİ TARİHİ GÜNDE NELER YAŞANDI? 

Kraliçe'nin Çarşamba gününden bu yana Westminster Hall'da bulunan cenazesi kaldırıldı.

  • 10.00 - WESTMINSTER ABBEY AÇILDI

Kraliçe'nin naaşının getirileceği Westminster Abbey'in kapıları açıldı. Birleşik Krallık'ın on yıllardır ev sahipliği yaptığı en büyük devlet ve kraliyet başkanları toplantısından biri olacak olan cenaze törenine Avrupalı ​​kraliyet aileleri ve dünya liderleri de katıldı.

  • 12.30 - KRALİÇE'NİN NAAŞI ABBEY'E TAŞINDI

Kraliçe'nin naaşı, Kraliyet Donanması'ndan 142 denizci tarafından çekilerek Westminster Hall'dan Abbey'e top arabasıyla taşındı. Kraliyet ailesi üyelerinin katıldığı törende Kral 3. Charles naaşı takip etti.

Westminster Abbey

  • 12.52 - KRALİYET DONANMASI WESTMINSTER ABBEY'E ULAŞTI

Kraliyet Donanması Westminster Abbey'in Batı Kapısı'na varacak ve Kraliçe'nin muhafızlarından oluşan taşıyıcı grup tabutu top arabasından taşıdı.

  • 13.00 – TÖREN BAŞLADI

Westminster dekanı Dr David Hoyle tarafından yönetilecek olan tören başladı.

  • 13.55 - SON MESAJ

Cenaze töreni, Kraliçe'nin isteği üzerince kavalcısı tarafından çalınan bir ağıtla sonlandı. "Last Post" (Son Mesaj) çalındı ve ardından iki dakikalık bir sessizlik oluştu.

ÖĞLEN- DEVLET CENAZE TÖRENİ SONA ERECEK

Ulusal marş çalınacak ve devlet cenaze töreni sona erdi. Kraliçe'nin naaşı daha sonra devlet silah arabasına taşındı.

  • 14.15 - WELLINGTON ARCH'A DOĞRU TABUT ALAYI

Kral tarafından yönetilen alaya, her birine bir servis bandosu eşlik eden birkaç grup eşlik etti. Bu gruplar arasında NHS temsilcileri, Kanada Kraliyet Atlı Polisi üyeleri ve Commonwealth Silahlı Kuvvetlerinden birlikler yer aldı. Hyde Park'ta King's Troop Royal Horse Artillery tarafından her dakika top atışı gerçekleşti.

Big Ben’in çanlarının çalmaması nedeniyle soruşturma başlatıldı.

  • 15.00 - NAAŞ DEVLET CENAZE ARACINA YERLEŞTİRİLECEK

Alay Wellington Arch'a varacak ve Kraliçe'nin naaşı Windsor'a gitmeden önce devlet cenaze aracına aktarıldı. Ayrıca kraliyet selamı verildi ve ulusal marş çalındı.

  • 17.00 – WINDSOR'A VARIŞ

Cenaze aracı Windsor'a varacak ve Windsor Kalesi'ne giden Uzun Yürüyüşe katılacak. St George Şapeli'ne taşınmadan önce Kral ve kraliyet ailesinin üyeleri yürüyüşe katıldı.

  • 18.00 - DEFİN TÖRENİ BAŞLAYACAK

St George Şapeli'ndeki defin töreni, Kral, kraliyet ailesi, İngiliz Milletler Topluluğu liderleri, valiler ve Kraliçe'nin Sarayı'dan geçmişinden ve şimdiki evinden yas tutanlar dahil olmak üzere yaklaşık 800 kişinin katılımıyla başladı.

Canterbury başpiskoposu ve Windsor dekanı tarafından yürütüdü. Kraliçe'nin tabutu daha sonra kraliyet kasasına indirildi.

  • 21.30 - ÖZEL DEFİN TÖRENİ

Windsor Dekanı tarafından yürütülen, sadece Kral ve kraliyet ailesinin katıldığı özel bir ayin gerçekleştirdi. Kraliçe'nin naaşı, eşi Prens Phillip ve babası Kral George VI ve annesi Kraliçe Elizabeth ile birlikte St George's Şapeli'ne gömüldü.

KAYNAK: HABERTÜRK, AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 138
  • Ercan 58 1 yıl önce Şikayet Et
    Cehenneme odun olacak
    Cevapla
  • ömerB 1 yıl önce Şikayet Et
    Ateşi bol olsun☝️
    Cevapla
  • murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Sıkıldık yeter gömün artık şu leşi
    Cevapla
  • zaza 1 yıl önce Şikayet Et
    ölümünde hayırlısını nasib Etsin Rabbim ZULCELAL. BAZEN ALLAH C.C. insanlara uzun ömür verir ki cehennemde azabı bol olsun diye, bazılarınada hayrı bol olsun diye, bu kraliçe cehennemde üşürmü terlermi bilmem ama gerçek kral kim MALİK A..SLM Ona öğretir.
    Cevapla
  • Hasan doğru 1 yıl önce Şikayet Et
    Kerizler maaşlarının yüzde onbeşini kraliyet aile bireylerinin tüm giderleri için mecburi ödüyorlar. Ardından da ölenler için salya sümük ağlıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yetiştiricilerden çoban isyanı: 100 bin lira maaşla çalıştıracak eleman bulamıyorlar
İstanbul’da trafikte kahkahaya boğan kaza: Motosikletine çarpan kişi annesi çıktı