CNN Greece, Miçotakis'in Türkiye planını yazdı: Startı Macron'la verdi

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in, Birleşmiş Milletler (BM) 77'inci Genel Kurulu kapsamında New York'ta; Türkiye'ye karşı diplomatik kanalları kullanarak cevap vereceği belirtildi.

GİRİŞ 20.09.2022 06:03 GÜNCELLEME 22.09.2022 11:42
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

Amerikan medya organı CNN International'in Yunanca edisyonu CNN Greece, Başbakan Kiryakos Miçotakis'in Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu Toplantısı kapsamında, dünya liderleriyle Türkiye'yle yaşanan gerilimi konuşacağını yazdı.

"TÜRK PROVOKASYONU" BAŞLIĞI

Türkiye'nin hakkını savunan girişimlerini "Türk provokasyonu" olarak nitelendiren CNN Greece, "Atina, komşusuyla ilişkilerindeki yeni krizle başa çıkmak için iki yönlü bir yaklaşım benimsedi" ifadesini kullandı:

"Yunan hükümeti bugün New York'ta Türk provokasyonu hakkında bir bilgilendirme kampanyası başlatırken, Miçotakis ve Dendias, sürekli yükselen Türk söylemine diplomatik bir cevap vermeye hazırlanıyor."

"STARTI MACRON'LA VERDİ"

CNN Greece, Miçotakis'in, "Bir yandan Türk siyasetçilerinin savaş çığlıklarını ve anekdotsal açıklamalarını cevapsız bırakmazken, diğer yandan konuyu her fırsatta uluslararası arenaya taşıdığını" yazdı.

Miçotakis'in bu yönteme; Macron'la görüşmeyle start verdiği belirtilen haberde, "Edinilen bilgiye göre Başbakan, Yunanistan'ın bölgede istikrarın direği olmasının yanı sıra güvenilir bir müttefik ve ortak olarak rolüne odaklanacak" denildi.

ERDOĞAN'DAN SONRA HİTAP EDECEK

Haberde Miçotakis'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan iki gün sonra BM Genel Kurulu'na hitap edeceği ve bunun Yunan Başbakan'a cevap hakkı tanıyacağı aktarıldı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 70
  • GELBAKEM 1 yıl önce Şikayet Et
    Dost acı söyler gerçekleri söyler Miçotakis zihniyeti ülkesini adeta felakete sürüklüyor poltikaları ülkemize yönelik tehditleri özellikle Rusya yönetiminin geçtiğimiz aylarda ciddi ikazları oldu ciddiye alınmıyor ülkemizin devletimizin ikazlarıda fayda etmiyor.Geçerli bir neden olmaksızın ülkemize alçakça saldırı çok sert karşılığını bulacaktır.Haritadan silmek ıssırmak Boğazları bombalama tehditleri gülünç .Elimiz armut toplamaz güçlü devletiz asil milletiz devletimiz karalı ve şuana dek sabırlı adımlar attı inanın sabır taşı olsa çatlardı.Sabrında sınırı var baskı tepki doğurur en sert tepki olacağı tartışılmaz.
    Cevapla
  • SELANİKLİTORUNU 1 yıl önce Şikayet Et
    Son tehdite bakarmısınız ülkemizi haritadan silmekle tehdit ediyor Miçotakis ne amaç peşindeler adeta piyon bir yönetim tehdit politikası durum gözlerönünde Yunanistan yönetimi hatalı adımlar atıyor.Bu savaş ümid ediyorum o aşamaya gelmez bu tablo bu tehditlerin ülkemizi rencide edici ifadelerin hesabının en sert biçimde sorulacağı savaş olur net biçimde meşru pozisyondayız sabırlı milletiz devletiz ama bir sınırı var!
    Cevapla
  • dostt birr 1 yıl önce Şikayet Et
    yunanistan hayatının yanlışını yapıyor. eğede ve akdenizdeki hatta karadenizdeki gaz ve petrol abd ab nin iştahini kabartıyor...yunanistanı uzerimize salıp eğedeki akdenizdeki gazi petrolu satamazsın filan gibi yani Turkiye zengin olmasın. yada buralari ele geçirme plani.ama nasıl olacak rusya gibi nukleer başlıklı fuzemizde yok..ne ab ne de abd bizden korkmaz...ama bir gerçek var oda şudur.bu savaş olursa kıbrısta ve eğede aynı anda olur..hem güney kıbrısi hem yunanistanı haritadan sileriz..aga babasi gelse yunanı elimizden alamaz.
    Cevapla
  • dostt birr 1 yıl önce Şikayet Et
    yunanistan oltayla timsah avına çıkıyor. ne diyeyim timsaha karşi yunanistan bir ufak lokmadır.timsah bu oltaya tenezzül bile etmez.egede akdenizde oynanan oyun aslında başka .yunanistan savaş çığırtkanlığı yapıyor. yunanistan buralardaki tüm petrol ve gazı abd ve franasa ab ye transfer etme peşinde karşılığında dort beş uçak dort beş tank top Turkiye ile anlaşip zengin olma derdi diye bir şey yok zaten bu adam ingiliz uşağıdır. yunanistani satıyor. ha bizde yunanla savaş yapacak filan değiliz ama mavi vatanda hakkımızı degil yunan ağa babası gelse alamaz.
    Cevapla
  • dedesi 1 yıl önce Şikayet Et
    peygamberimize ve kuran a 1500 yıl ortaçağ zihniyeti deye güya hakaret edenlerin MİLATTAN ÖNCE 5000 ateşe tapanları ilerici diye dibe batan aşağılıkların OSMANLI devletimiz ricaline hakaret etmesi yetmiyor muş gibi Türkiye cumhuriyetine de SERİ KATİL demeleri yetmedi bu devleti mutlaka yıkacağız diyen teröstlele işbirliği yapan soysuzlara bu millet oy vermez. bu soysuzlar önce verecekleir hesabı düşünmsünlşer. bu millet soysuzları mutlaka hesaba çekecek. ya Allah bismillah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Açık kapı bıraktı