Kırgızistan ile Tacikistan arasında barışı hedefleyen bir protokol imzalandı

Kırgızistan ile Tacikistan arasında sınırda yaşanan silahlı çatışmanın ardından iki ülkenin istihbarat teşkilatlarının başkanları arasında barışı hedefleyen bir protokol imzalandı.

Kırgızistan ile Tacikistan arasında barışı hedefleyen bir protokol imzalandı
Kırgızistan ile Tacikistan arasında barışı hedefleyen bir protokol imzalandı
GİRİŞ 20.09.2022 03:36 GÜNCELLEME 20.09.2022 03:36
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kırgızistan Milli Güvenlik Devlet Komitesi Başkanı Kamçıbek Taşiyev ile Tacikistan Milli Güvenlik Devlet Komitesi Başkanı Saymumin Yatimov'un Tacikistan'da görüşme yaptığı bildirildi.

Görüşmede, 16 Eylül'de saat 16.00'da ilan edilen ateşkesin ardından askeri güçlerin geri çekilmesi ve durumun istikrara kavuşturulması için protokol imzalandığı belirtildi.

Taşiyev'in görüşmede, çatışma sırasında Tacikistan tarafından alıkonulan 4 Kırgız askerin serbest bırakılmasını sağladığını ve askerlerle birlikte Kırgızistan'ın Batken bölgesine döndüğü ifade edildi.

Kırgız-Tacik sınırı boyunca, 16 Eylül'de sabah saatlerinde iki ülkenin sınır birlikleri çatışmıştı.

Çatışmada her iki tarafta da 100 civarında kişi yaşamını yitirmişti.​​​​​​​

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Köyün Delisi 1 yıl önce Şikayet Et
    Hastayım şu adamların şapkalarına; leğen büyüklüğünde şapka takıyorlar.
    Cevapla
  • NAİL ERDOĞAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Kafirler türk ü türk e kırdırmak istiyorlar .uyanık olun Türk milleti .hiç kafirlerin kendi aralarında kavgası görüldümü .Fitnenin yılanın başı ABD ve şımarık çocuğu israil dir
    Cevapla
  • zazax 1 yıl önce Şikayet Et
    dünyada kafirlerin bizleri birbirimize vurdursuklarını görmeyecek kadar körmüyğz,yada satılmış liderleri israk edemşyormuyuz,veya islamdan mı çıktık haşa, neden halen düşman olarak müslüman müslümanı görüyor. ne zaman uyanacaz,
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!