New York’ta Türkiye, Rusya ve İran arasında kritik toplantı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, New York'ta Astana Süreci Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katıldı.

GİRİŞ 22.09.2022 00:44 GÜNCELLEME 22.09.2022 03:07
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurul Toplantıları için New York'ta bulunan Çavuşoğlu, Türkevi binasında, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya geldi.

Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Astana Süreci Dışişleri Bakanları Toplantısı'nı icra ettik. Suriye krizine kalıcı siyasi çözüm bulunması için diplomatik çabalarımızı her alanda sürdürüyoruz." ifadelerine yer verdi.

Toplantının bir kısmına BM Suriye Özel Temsilcisi Geir O. Pedersen'in de iştirak ettiği bilgisi aktarıldı.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • bir bilen 1 yıl önce Şikayet Et
    Orta doğuda sorun abd dir ve abd oradan çıkarılmadan sorunlar bitmeyecektir,üç ülke hatta suriyede katılarak abd ortadoğudan çıkarılmalıdır.
    Cevapla
  • Hkhkhk 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd ortadoğudan çıktığı anda o bölge kan gölüne döner !! Vahşi ve yabani zihniyet hakim herkes herkesin toprağını ele geçirmeye çalışır yıllarca Osmanlı o bölgede denge sağladı kaç ayaklanma çıktı bak oku sana örneği Katar isgal edilecekti Türkiye gitti durdurdu o bölgede söz sahibi olmak maddi ve asgeri güç gerektirir mantıklı yorum yapın evet Abd’yi sevmiyoruz ancak bu bölgede şimdilik olmalı.
    Cevapla
  • İklimdeğişikliği 1 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah sayın çavuşoğluna diplomasi örneği buna denir işte
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd iran ve rusyanin dis isleri bakanini istemeyen adam ilan etmeli
    Cevapla
  • Hüseyink 1 yıl önce Şikayet Et
    Katılıyorum’ Yurt’ta sulh Cihanda Sulh sen bir ülkenin topraklarını isgal ediyorsan bedeli olmalı empati yapın Türk’iye natoya girerken bunun aynısını bize yapsaydı ne diyecektiniz adem anonim boyunduruluk altında yasamak istermiydiniz İran ortadoğuyu sürekli karıştırıyor bak Yemen suriye Irağı nerede ise işgal etti Azerbeycanı tehtit ediyor ve Türkiye ve Azerbeycanı isgalci olarak yorumluyor persler haindir
    Cevapla
  • adem 1 yıl önce Şikayet Et
    abd senin baban atan oluyor herhalde!? Rusya Ukraynayım uyardı. Nato ya üye olma, sınırıma getirme, tarafsız kal diye. O bile bile natoya girecem dedi ve savaşı başlattı. KÖRMÜSÜN yoksa amerikancı hanslardanmısın
    Cevapla
  • Anonim 1 yıl önce Şikayet Et
    Sebep?
    Cevapla
  • hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    iran varsa o işten çözüm çıkmaz sorun çıkar
    Cevapla
  • Hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Bukadar derde düşmeyin sayın bakan ülkemizde ki Suriyeli milyonlarca mülteci leri yollama derdine düş düşeceksin biraz bu savaşı ABD İngiltere başlattı onlar bitirsin bu proje savaş bu sana oy getirmez mazlumların derdine düş zulüm altındaki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir