Japonya ve Güney Kore liderleri ABD'de görüştü

Japonya Başbakanı Fumio Kishida ve Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, Kuzey Kore karşısında işbirliğini sürdürme ve ikili ilişkileri iyileştirme konusunda mutabık kaldı.

Japonya ve Güney Kore liderleri ABD'de görüştü
Japonya ve Güney Kore liderleri ABD'de görüştü
GİRİŞ 22.09.2022 03:51 GÜNCELLEME 22.09.2022 03:51

Japonya Başbakanı Fumio Kishida ve Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol'un Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurulu toplantısı kapsamında bulundukları ABD'nin New York kentinde yaklaşık 30 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdiği bildirildi. Japonya ve Güney Kore hükümetlerinden yapılan açıklamada, ikili ve bölgesel meseleleri ele alan liderlerin Kuzey Kore'nin nükleer silah programı hakkındaki endişelerini paylaştığı kaydedildi.

Kishida ve Yoon'un Pyongyang'a karşı işbirliğini sürdürme konusunda mutabık kaldığı belirtilirken, ikilinin Tokyo ve Seul arasındaki ilişkileri iyileştirmek üzere üst düzey diplomatları da içeren iletişim ve diyaloğu hızlandırma konusunda da görüş birliğine vardığı belirtildi. Kishida ve Yoon'un ayrıca ABD'yi de içeren üçlü işbirliğini teşvik etmenin önemini vurguladığı öğrenildi.

Yoon'un selefi Moon Jae In'in yönetimi sırasında Japonya - Seul ilişkilerinde gergin bir dönem yaşanmış, iki ülke savaş zamanı uygulamaları ve bölgesel hak iddiaları konusundaki anlaşmazlıklarda somut bir çözüme ulaşamamış.

Geçtiğimiz mayıs ayında Güney Kore'nin yeni devlet başkanı olan Yoon ise, gerilen ikili ilişkileri düzeltme umudunu dile getirmişti. Son olarak, Japonya Dışişleri Bakanı Yoshimasa Hayashi ve Güney Koreli mevkidaşı Park Jin'in New York'ta bir araya gelerek anlaşmazlıkların çözümüne yönelik görüşmeleri sürdürmeye karar vermesi, ikili ilişkilerde iyileşme umutlarını artırmıştı.

KAYNAK: İHA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini