Avrupa basınında Türkiye geniş yer buldu: Erdoğan'a büyük övgü

Türkiye'nin arabuluculuğunda Rusya ve Ukrayna arasında gerçekleşen esir takası, Avrupa basınında geniş yer aldı.

Avrupa basınında Türkiye geniş yer buldu: Erdoğan'a büyük övgü
Avrupa basınında Türkiye geniş yer buldu: Erdoğan'a büyük övgü
GİRİŞ 23.09.2022 01:35 GÜNCELLEME 23.09.2022 01:40
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış

İngiliz The Independent, Rusya ile Ukrayna arasındaki esir takasını, "İngilizler, Rusya ile mahkum takasının ardından eve döndü" başlığıyla verdi.

Haberde, esir takasının, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kısmi seferberlik ilan etmesi ve doğu Ukrayna'nın bazı bölgelerini ilhak etme planlarını açıklamasından bir gün sonra geldiği aktarıldı.

Esir takasını, "Ukrayna'da büyük mahkum takası memnuniyetle karşılandı" başlığıyla gören BBC, "Rusya ile Ukrayna, Azov Taburu üyeleri de dahil olmak üzere yaklaşık 300 kişiyi kapsayan beklenmedik bir mahkum takası yaptı." ifadeleriyle sundu.

The Guardian gazetesi, gelişmeyi "en büyük esir takası" olarak tanımladı. Haberde, "Takas, Türkiye'nin arabuluculuğu sonrasında geldi ve müzakereler sıkı bir gizlilik içinde yürütüldü." denildi.

HOLLANDA

Hollanda kamu yayın kuruluşu NOS’taki haberde, Ukrayna-Rusya Savaşı'nın başından bu yana en büyük esir değişiminin Türkiye’nin arabuluculuğunda gerçekleştiği belirtildi.

Haberde, anlaşma kapsamında, Ukrayna’nın Azov taburundan 5 komutanın savaş bitene kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde Türkiye'de kalacağı bilgisine yer verildi.

Hollanda medyasındaki haberlerde, Azov taburundan komutan Sviatoslav Palamar’ın Ankara’da telefonla konuştuğu görüntüler de kullanıldı.

BELÇİKA

Belçika'nın De Morgen gazetesi, Ukraynalı kamu yayıncısı Suspline'a dayandırdığı haberinde, Ukrayna'nın kuzeyindeki Chernihiv şehri yakınlarında gerçekleşen değişimin "Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki 'kişisel anlaşmaların' sonucu" olduğu belirtildi.

İSVİÇRE

Blick gazetesi, İsviçre resmi haber ajansı SDA'yı kaynak gösterdiği haberinde, "Türkiye arabuluculuk etti: Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, takasa Türkiye'nin aracılık ettiğini söyledi. Erdoğan, anlaşmayı Ukrayna'daki savaşı sona erdirmeye yönelik 'önemli bir adım' olarak nitelendirdi." ifadelerini kullandı.

İSPANYA

İspanya'da La Vanguardia gazetesi, "Ukrayna ve Rusya, Türk ve Suudi arabuluculuğuyla en büyük tutuklu değişimini gerçekleştiriyor" derken, El Pais, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 50'den fazla Rus mahkumun da yararlandığı mübadelenin başarılı şekilde devam etmesi için tarafların yakınlaşmasına yardımcı oldu." ifadelerine yer verdi.

Dün, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile yürüttüğü diplomasi trafiği sonucu 200 savaş esirinin mübadele edildiği duyurulmuştu.

Erdoğan, Rusya ve Ukrayna arasında Türkiye’nin arabuluculuğunda gerçekleşen esir mübadelesinin savaşın sonlandırılması yolunda önemli bir adım olduğunu belirtmişti.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 89
  • emekli42 1 yıl önce Şikayet Et
    Reisimizin gayretli çalışmalarını dünya basını takip ve taktir ediyor ama bizim gözleri kör ve kulakları sağır olan eblehler maalesef görmüyorlar ve ha bire düşmanlık yapıyorlar.
    Cevapla
  • Ayna 1 yıl önce Şikayet Et
    Yerli milli savunma sanayilesme deniyor daha Altay tanki birtürlü motor yoksullugundan 15 yildir birtürlü üretilemiyor, milli savas ucagi konusuluyor daha abd nin kapisinda eski f16 dileniyoruz, nadil bir mantik anlamak zor
    Cevapla
  • Ayna 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizlere batinin sahte ikiyüzlü övgüleri lazim degil, ne olur abd övdü avrupa türkiyeyi övdü sunu dediler böyle dediler bunlari birakalim, batinin nasil bir seytan oldugunu tüm dünya ögrenmeye basladi, malesef türkiye daha bati övgüsünden bahs ediyor
    Cevapla
  • Fetih 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne yazıyorsunuz siz ne...... Batının hain devletleri bizi her gün kötülüyor
    Cevapla
  • reise bak 1 yıl önce Şikayet Et
    reyis büyük adamsın. arap sevici davutoğlu kuduruyordur. 10 milyon suriyelinin ülkemize gelmesinin en büyük sebebi olan davutoğlu çıldırıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya: 1 Mayıs'ta 226 kişi gözaltına alındı
Saraçhane'de 1 Mayıs provokasyonu: 210 şahıs gözaltına alındı