"Çin'de askeri darbe oldu" iddiası sosyal medyayı karıştırdı

Sosyal medyada, Çin'de ordunun yönetime el koyduğuna dair iddialar yayıldı. Uluslararası kamuoyunda da merak uyandıran durumun ardından, Pekin sokaklarında durumun sakin olduğu görüldü. İddialar da yalanlandı.

GİRİŞ 24.09.2022 14:46 GÜNCELLEME 24.09.2022 14:58
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Çinli gazeteci Jennifer Zeng'in ülkede askeri darbe iddiası sosyal medyayı karıştırdı. Youtube kanalından ve Twitter hesabından Çin ile ilgili paylaşımlar yapan gazeteci Zeng, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'e karşı darbe yapıldığı, Xi'nin ev hapsinde tutulduğunu iddia etti.

ABD'de yaşayan gazeteci Zeng, askeri araçların bulunduğu bir videoyu kullanarak yaptığı paylaşımda, "Çin ordusuna ait araçlar 22 Eylül'de Pekin'e doğru ilerliyor. Konvoyun uzunluğu 80 kilometre. Aynı zamanda söylentilere göre Xi Jinping, bazı ordu yöneticileri tarafından tutuklandı ve ev hapsinde tutuluyor" ifadelerini kullandı.

Çinli gazetecinin iddiası sosyal medyada hızla yayılarak uluslararası kamuoyunda da merak uyandırdı. Muhalif gruplara yakınlığı ile de bilinen gazeteci Zeng'in söz konusu iddiası resmi kaynaklar tarafından doğrulanmadı.

GAZETECİ ZENG GERİ ADIM ATTI

Darbe iddiasını ortaya atan Zeng daha sonraki paylaşımlarında Çinli bir amiralin ailesinin, kendisine Xi'nin tutuklandığının doğru olmadığını söylediğini belirtti.

Jennifer Zeng, YouTube kanalından yaptığı açıklamada ise, video ve iddiayı kendisini ABD merkezli "Çin Demokrasi Partisi" adlı oluşumun başkanı olarak tanıtan Xie Wanjun'a dayandırdı.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 11
  • sait dbakır 1 yıl önce Şikayet Et
    fesat şeytan abd bitmiyorki allah belasını versin işi gücü ortalğı karıştrıp şeytanlık yapmak
    Cevapla
  • Erol 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika nın işi gücü fesatlık
    Cevapla
  • apollo 1 yıl önce Şikayet Et
    bu da onların göbek bağı olan gazetecisi
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Çinde darbe yapmayı akılna bile getirebilecek delikanli var mı acaba?
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahudi zihniyeti biri darbe yapacak size teslim olacak hep aynı hayaller
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez