İran'da protesto: Bilanço ağırlaşıyor

İran devlet televizyonu, 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybetmesinin ardından başlayan gösterilerde 41 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

GİRİŞ 24.09.2022 22:45 GÜNCELLEME 25.09.2022 11:15
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İran'ın başkenti Tahran'da 13 Eylül'de ahlak polisi tarafından başörtüsü kurallarına uymadığı gerekçesiyle gözaltına alınan 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin 16 Eylül'de hayatını kaybetmesinin ardından "ahlak polisi" ve "zorunlu başörtüsü" uygulamasına karşı başlayan protestolar devam ediyor. İran devlet televizyonunda yer alan habere göre ülke genelindeki protestolarda aralarında polis memurları ve Devrim Muhafızlarına bağlı Besic milislerinin üyelerinin de bulunduğu 41 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu. Haberin devamında İranlı yetkililer tarafından ülke genelindeki ölü sayısına ilişkin resmi bir açıklama yapılacağı vurgulandı.

Ne olmuştu?

Tahran’da 13 Eylül’de ahlak polisi olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından gözaltına alındıktan sonra hastaneye kaldırılan Mahsa Amini, 16 Eylül’de hayatını kaybetmişti. Tahran Emniyet Müdürlüğü Mahsa Amini’nin ölümüne ilişkin yaptığı açıklamada, Amini’nin uygun olmayan başörtüsü nedeniyle gözaltına alındığını ve ardından karakolda hiçbir fiziki temas olmadan baygınlık geçirdiğini belirtmişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu iran yıkılırsa biz bu bölgede rahat ederiz bin yıldır bu mehepci şialarka uğraşıyoruz
    Cevapla
  • Suat 1 yıl önce Şikayet Et
    15 Temmuz a sevinen İran BETER olun Azerbaycan Ermenistan’ı vururken Ermeni tarafını tutan İran beter olun
    Cevapla
  • YAVUZ FATİH KANUNİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Çocuk katili şia birde insanlara din öğretecekmis sen önce ırak suriyedeki katlettiğin masum müslüman kanının hesabını vereceksin kimseyi kandıramazsın islamla bir işin varmıki senin
    Cevapla
  • mim 1 yıl önce Şikayet Et
    kızcağız başını örtmüş örtme şeklini beğenmemişler. Allah rahmet eylesin. Dinde zorlama yoktur ayeti irana iner bir gün inşallah.
    Cevapla
  • neuzubillah 1 yıl önce Şikayet Et
    iranın Allah belasını versin verecek de.ama siz de bilir bilmez konuşmayın.gezi benzeri bir olay başlattılar orda.şu zorlama kısmını da kalkan yapmayın lütfen.o masha dediğiniz hakikaten şuan maşa olarak kullanılıyor.inançsızlar için ölü de diri de kullanılabilir.israilin kandaş dindaş ikizi iranı Rabbim kahretsin.oradaki müslüman kardeşlerimizi korusun.insanlara feraset versin.
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    beter ol iran 15 temmuz sevincini unutmadık. çok yaşa güney azerbaycan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!
Süleyman Soylu sessizliğini bozdu! 3 isme tepki gösterdi