Yunanistan, Adalara ABD silahı sevk etti

Yunanistan'ın uluslararası hukuku hiçe sayarak Ege'deki gayri askeri statüdeki Adalar'a zırhlı araç sevk ettiği anlar ortaya çıktı.

GİRİŞ 25.09.2022 10:53 GÜNCELLEME 25.09.2022 11:47
Bu Habere 305 Yorum Yapılmış

Yunanistan'ın Gayri Askeri Statüdeki Adalar'a yönelik uluslararası hukuku çiğneyen faaliyetleri görüntülendi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Ege'de görev uçuşu icra eden Türk Silahlı Kuvvetlerine ait İHA'lar bir hareketlilik tespit ederek, Yunanistan'a ait iki çıkarma gemisinin Midilli ve Sisam'a seyir halinde olduğunu belirledi.

Söz konusu gemilerin GASA statüsündeki Midilli'ye 23, Sisam'a ise 18 taktik tekerlekli zırhlı araç sevkiyatı gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Zırhlı araçların ABD tarafından Dedeağaç Limanı'na gönderilen araçlardan olması ise dikkat çekti.

"KABUL EDİLEMEZ"

Güvenlik kaynakları 18 Eylül ve 21 Eylül'de yaşanan bu olayları Yunanistan'ın Türkiye'ye yakın adaları silahlandırmaya ve GASA statüsünü ihlal etmeye devam ettiğinin en açık göstergesi olarak nitelendirdi.

GASA'lara özellikle ABD tarafından hibe edilen silahların yerleştirilmeye çalışıldığını ifade eden kaynaklar, yapılan diyalog ve iyi komşuluk çağrılarına karşı NATO'da müttefik olan Yunanistan’ın uluslararası hukuk ve müttefiklik ruhuna aykırı bu saldırgan eylemlerini "asla kabul edilemez" olarak değerlendirdi.

Yunanistan’ın bu iki adanın gayri askeri statüsünü uzun yıllardır ihlal ettiğini, buralara silah konuşlandırdığını vurgulayan güvenlik kaynakları, bu son sevkiyatlarla da ABD’nin kendisine hibe ettiği taktik tekerlekli zırhlı araçlarla bu adalardaki araçların bazılarını değiştirdiğini ifade etti.

Türkiye’nin sorunların diyalog ve uluslararası hukuk kapsamında çözüme ulaşmasına yönelik çabalarının yanı sıra çözüm için bir araya gelinmesine yönelik davetlerini hatırlatan kaynaklar, “Yunanistan’ın tüm davetlere karşılık toplantılara dahi katılmaması ve bu tarz provokasyonları yapması tansiyonu kimin artırdığının, kimin uzlaşmaz, saldırgan ve hukuksuz faaliyetler içinde olduğunun açık göstergesidir” diye konuştu.

KAYNAK: TRT HABER
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 305
  • YANILIYORSUNKOMŞU 1 yıl önce Şikayet Et
    Olağan üstü psikolojik savaşta yürüyor Yunanistan devleti fakat karşılarında güçsüz sindrilmiş devlet millet yok tümüyle hatalı poltikalar söylemler hukuk anlaşma maddelerini altüstetmemi dersiniz adeta yok yok kabahatlarinde psikolojik harekattan ülkemiz etkilenmez aksine dahada ievke yöneltiyor budurum bizleri aryışa üretmeye icatetmeye yöneltiyor ediyoruz milletçe karınca misali çalışmalar var tebrik ediyoruz güzel insanlarımızı acınası haldeler başka devletlerin gücüne sığınmak tehditler savurmak provakosyon adımları atmak adaları silahlandırma sanırım tadını kaçırdılar umarım farkındalardır değilseler volkan misali patlyacağız sanmasınlar durgunluk ebedi olacak yanılırlar.
    Cevapla
  • Doğru 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunan sürünüyo
    Cevapla
  • Türk genci 1 yıl önce Şikayet Et
    750 tane silah projemiz var. 1 tanesi dünyayı sallıyor . İHA! Ve diğerlerini düşünemiyorum . Lazer güdümlü . 6 saniyede uçağı düşürüyor bilgilerini alior. İnsanız deniz aracı. Su yüzeyinden deniz altını keşfetti . Bunu Türkiye yaptı abde ve batı şaşkın. Elektronik savunma sistemi. 2023 te 30 u envantere görecek. ABD silah yigmis. İhalar 1 saatte bombalar onları . Savunma sistemlerini kiraz yer gibi yutuyor. . Demir kubbeymis. Pancormis . Rusya gördü . ABD d sira
    Cevapla
  • Kığılı 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada gelse cesaret edip Türkiye ile savaşamazlar
    Cevapla
  • ErenDerdiçok 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan yönetimi malesef hiç bir uyarıyı ikazları hak hukuk sözleşmelerini dikkate almaksızın savaş olarak ifade etmeyeceğim sinsi bir işgal planı hazırlığına adım adım odaklanmış iken elbetteki ülkemizin güvenlik anlamı taşıyan kırmızı çizgileri var sanırım o hatalı hamleyi bekliyoruz çünkü haklıyız elimizde büyük koz var anlaşmalar hiçe sayılıyor ileri süreçte lehimize önemli avantajlar sunacaktır bu durum ülkemize işgal girişimi oldukça sert karşılık görecektir ordumuz tarihler boyunca disiplinle hareket etmiştir mutlaka olağanüstü hazırlık yapılıyordur bu hamleleri ile Yunanistan diyalog diplomasi yollarınıda tıkamış oluyor tahrik durumunu geçti tablo seçenek belli şart!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor