Dikkat çeken sözler: İHA ve SİHA değil Türkiye'nin elindeki bu güçten korkuyorlar...

Emekli Korgeneral Dr. Erdoğan Karakuş, ABD'nin ana hedefinin Türkiye olduğunu ifade ederek çarpıcı açıklamalarda bulundu. Karakuş ayrıca dikkat çeken bir noktaya değinerek ABD'nin Kızılelma'dan rahatsız olduğunu dile getirdi.

GİRİŞ 25.10.2022 07:55 GÜNCELLEME 25.10.2022 09:27
Bu Habere 83 Yorum Yapılmış

Emekli Korgeneral Dr. Erdoğan Karakuş, katıldığı canlı yayın programında, ABD'nin Türkiye'nin olası bir Suriye operasyonu nedeniyle bu denli Yunanistan'da konuşlandığını belirtti.

Yunanistan, Adalara ABD silahı sevk ettiYunanistan, Adalara ABD silahı sevk etti

Yunanistan'a Ege'de suçüstü! MSB'den açıklamaYunanistan'a Ege'de suçüstü! MSB'den açıklama

'KIZILELMA KORKUTUYOR'

Karakuş, "ABD'nin ana hedefi Türkiye, Suriye'de rahatsız edecek yerlere harekat icra ederse o zaman Yunanistan'ı kullanabilir. Dedeağaç'ta bulunmasının nedeni tampon bölge oluşturmak." diye konuştu.

Dr. Erdoğan Karakuş, "ABD, Kızılelma'dan rahatsız. SİHA, İHA falan değil bu. 4 çeşit olacak. Bu dördü birleştiğinde bir tane F-35 ediyor. Sesin 4 katı hızında giden bir füzeyi atacak. Öbürü bomba atacak. İnşallah seneye bunu uçuracağız. Bunlar korkutuyor." ifadelerini kullandı.

Atina yönetiminin 'mil' provokasyonuna en büyük tepkiyi Rusya'nın vereceğini söyleyen Karakuş, "Rusya'dan korkuyor Yunanistan. Montrö'yü tam manasıyla uyguladığımız için ABD memnun değil ama Rusya memnun." dedi.

İşte Karakuş'un harita üzerinde yaptığı açıklamalardan satır başları şu şekilde;

"ABD'nin ana hedefi Türkiye, Suriye'de rahatsız edecek yerlere harekat icra ederse o zaman Yunanistan'ı kullanabilir. Amerikan aklı, Dedeağaç'ta bulunmasının nedeni tampon bölge oluşturmak.

Kara Kuvvetleri en kuvvetli yönümüz bizim. Burası (Dedeağaç) bir boğaz, dar ve buradan dağlık ve ormanlık buradan zırhlı birlikler geçmez. Orayı geçtiğimizde de ABD bayrakları karşımıza çıkar. Kara kuvvetleri böyle kilitleniyor.

'SURİYE OPERASYONU' DETAYI

Eğer biz Suriye'ye karşı, ABD'nni Büyük Orta Doğu Projesi'ne mani olacak bir büyük harekat yaparsak Yunanistan'ı kullanırım diyor.

Hava kuvvetlerimiz daha güçlü, Yunanistan bu nedenle sürekli yığınak yapıyor. Küçücük Yunanistan'da 6 tane patriot hava savunma bataryası var, Girit'te de S-300 var 7 tane yapar. Bizim 2 tane hava savunmamız var. Ama bizim de savunma sanayiimiz güçlü.

Son dakika: Yunanistan'ın skandal hamlesi sonrası Türkiye harekete geçti!Son dakika: Yunanistan'ın skandal hamlesi sonrası Türkiye harekete geçti!

SAVAŞ ÇIKARSA NE YAPILIR? ABD'YE NE SÖYLENMELİ?

10 tane F-35, 15 tane F-15 koydular adaya. Hiç istemiyoruz ama diyelim ki bir silahlı çatışma çıktı. ABD'nin patriotlar hemen devreye girer.

Yunanistan ile çatışma durumu olursa ABD'ye müttefik olarak buradan çıkmanız lazım denmesi gerekiyor.

ABD KIZILELMA SAVAŞ UÇAĞINDAN RAHATSIZ

ABD, Kızılelma'dan rahatsız. SİHA, İHA falan değil bu. 4 çeşit olacak. Bu dördü birleştiğinde bir tane F-35 ediyor.

Sesin 4 katı hızında giden bir füzeyi atacak. Öbürü bomba atacak. İnşallah seneye bunu uçuracağız. Bunlar korkutuyor.

OLASI SAVAŞTA TÜRKİYE NERELERİ VURACAK?

Rize'den attık füzeyi Sinop'un oraya düştü. 561 kilometre bu da Yunanistan'ı korkutuyor.

Burada en önemli hedefler, hava kuvvetlerinin sabit hedefleridir. Meydanlardır ya da radarlardır. Radarlar tepelerin başındadır. Yunanistan geriye saklanmış, havaalanları geride. 1994-95 yıllarında 12 mil konusu olunca Türkiye harekete geçmişti.

YUNANİSTAN'I RUSYA KORKUTUYOR

Rusya'dan korkuyor Yunanistan, 12 mil konusunda. Karadeniz'de donanma 40 bin tonu geçemez maddesi var ama Türkiye geçer. Rusya'ya kabul ettirmiş Atatürk bunu.

Montrö'yü tam manasıyla uyguladığımız için ABD memnun değil ama Rusya memnun.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 83
  • Karaoğlan 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunan munan vız gelir. İşin ucunda ABD ve onun yakınları Avrupa, vs. Var. ABD ve ortakları havada müthiş güçlü. Bizde göklerde müthiş güçlü olmalıyız + caydırıcı silahlarımız olması lazım ki bize saldırmayı 2 x düşünmeleri lazım. ABD nin groomlake Area51 ürettikleri gizli uçaklar UFO gibi radarda hiçbir şey ile görünemiyen uçuklardır. Gerçeği çarpıtmamak ve tedbiri bırakmamak gerek.
    Cevapla
  • Hızır ilyas HASTA 1 yıl önce Şikayet Et
    Kıtalararası balistik füzeler üretmeliyiz Gerektiğinde nükleer harp başlığı füzelere Monte etmeliyiz. İRAN yapıyor İSRAİL yapıyor Türkiye neden yapmasın ki
    Cevapla
  • Muhammed ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar unuttuğunuz en önemli savunma sistemi elektronik sinyal karıştırıcılar. Rahmetli Erbakan hocamın hedefiydi. Dünyanın en kapsamlı ve en iyisini yaptık, Önce Allahın sonra Reisin sayesinde. Artık bu saatten sonra elektronik neyle gelirse gelsinler hava civa. Buna petriot ta dahil, f 35 te. Bunuda eşşek gibi hepsi biliyor. Allahın izniyle ne yapsalar boş, göklerden inen karar var. Saygılar
    Cevapla
  • Taha 1 yıl önce Şikayet Et
    Aferim gene hocaya bağladın
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahim Reisi başimizdan eksik etme
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    2023 seçimleri bu yüzden ÇOOOOOK ÖNEMLİDİR..
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bay Kamal bunlardan haberdar mi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ölen borçlusunun mezarını açtı, mezarı ateşe verip canlı yayın yaptı!
Türkiye 23 Nisan'ı kutluyor: Numan Kurtulmuş Birinci Meclis'te konuştu