7 milyar avroluk proje! Almanya-Danimarka arası yolculuk 7 dakikaya düşecek

Danimarka ve Almanya dünyanın en uzun batık tünelini inşa ediyor. Baltık Denizi'nin 40 metre altına inen dünyanın en uzun su altı tüneli, 2029'da açıldığında iki ülke arasındaki yolculuk süresi 7 dakikaya düşecek.

7 milyar avroluk proje! Almanya-Danimarka arası yolculuk 7 dakikaya düşecek
7 milyar avroluk proje! Almanya-Danimarka arası yolculuk 7 dakikaya düşecek
GİRİŞ 27.09.2022 21:00 GÜNCELLEME 27.09.2022 21:01
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Almanya ve Danimarka'yı birbirine bağlayacak dünyanın en büyük batık tüneli olan Fehmarnbelt Tüneli hayata geçiriliyor. Projenin 2029'da hayata geçirilmesi bekleniyor.

DAHA ÖNCE HİÇ GÖRÜLMEMİŞ BATIK BİR MEGA TÜNEL

10 yıllık bir planlama ile ortaya çıkan Fehmarnbelt Sabit Bağlantı Tüneli'ne 2020 yılında başlandı. Fehmarn Belt Tüneli, 7 milyar avroyu aşan inşaat bütçesiyle Avrupa'nın en büyük altyapı projeleri arasında yer alıyor.

Tünel 18 kilometre uzunluğunda ve 89 bölümden oluşacak. Tünel için Danimarka'dan Almanya'ya 18 km uzunluğunda bir hendek oluşturulacak.

Amaç, bağlanabilirliği geliştirmek ve daha sürdürülebilir mobiliteyi taahhüt etmek. Fehmarnbelt tüneli tamamlandığında, Rødbyhavn (Danimarka) ile Puttgarden (Almanya) arasındaki yolculuk trenle yedi dakikaya, arabayla on dakikaya inecek. Bu nedenle, kullanıcılar yaklaşık bir saat tasarruf edecek.

ÇEVREYE SAYGILI SÜRDÜRÜLEBİLİR ALTYAPI

Fehmarnbelt, 24 saat açık olacak. Proje tasarımı esnasında rüzgardan veya diğer meteorolojik olaylardan etkilenmeyecek şekilde tasarlandı.

Bu iddialı projenin sahipleri, gezegene saygılı bir yapı olduğunun da altını çiziyor:

Ulaşım sektörünün ekolojik geçişine önemli katkı sağlayacak. Trafiğin en kısa ve en hızlı rotayı kullanmasına izin vermek, CO2 emisyonlarını azaltacak ve karayolu ve demiryolu kapasitesini serbest bırakacaktır.

KAYNAK: STAR.COM.TR
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 36
  • Aslan RTE 1 yıl önce Şikayet Et
    göreceksiniz o proje yillar sürecek bitiremeyecekler, örnegin berlin havalimani. Yapamazlarsa REISi cagirsinlar, o iki senede bitirir :)
    Cevapla
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    2029 u görebilirlerse ne mutlu onlara
    Cevapla
  • Bekir Sağlam 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin dağlar delen uzun tünellerinden, Avrasya'sından, Marmaray'ından ilham almışlar, eh birazda uzun olsun demişler, en ilginci 9 yıl çok uzun bir süre.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Burda onlardan yok
    Cevapla
  • Bulut 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğayı bozuyorlar bu mahluklar
    Cevapla
  • ali veli 1 yıl önce Şikayet Et
    bizdede var hemde 2 yada 3 tane bizde bozuyoruz demekki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...