Ege'de ABD yığınağı! Pentagon'dan Türkiye-Yunanistan açıklaması

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, Yunanistan’ın Ege adalarına sevk ettiği ABD menşeli zırhlı araçlarla ilgili konuştu. Ryder, Türkiye ve Yunanistan'a çağrıda bulundu.

GİRİŞ 27.09.2022 22:55 GÜNCELLEME 28.09.2022 09:40
Bu Habere 183 Yorum Yapılmış

Atina yönetiminin Ege'deki provokasyonları sonrası Türkiye Yunanistan ve ABD'ye nota vermişti. Söz konusu tahrik girişimlerine ilişkin ABD Savunma Bakanlığı'ndan açıklama geldi.
 

Başkan Erdoğan'dan Yunanistan açıklaması! Açık uyarı...Başkan Erdoğan'dan Yunanistan açıklaması! Açık uyarı...

PENTAGON'DAN TÜRKİYE'NİN UYARISINA CEVAP GELDİ

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, Yunanistan’ın Ege adalarına sevk ettiği ABD menşeli zırhlı araçlarla ilgili Ankara’nın Washington yönetimine verdiği protesto notasına ilişkin açıklamasında Türkiye ve Yunanistan’a diyalog çağrısı yaparken ülkesinin Ege’de herhangi bir tatbikatının olmadığını söyledi.

Türk İHA'sı görüntüledi! Yunanistan’dan Ege’de büyük tahrik: Atina yönetimi adalara ABD'nin hibe ettiği zırhlı araçları sevk etti

Ryder, günlük basın toplantısında gündemdeki konular üzerine değerlendirmede bulundu.

AA muhabirinin, "Türkiye iki anlaşma kapsamında gayriaskeri statüye sahip iki adaya ABD menşeli zırhlı araçlar çıkardığı için Yunanistan ve ABD’ye protesto notası verdi. Sizin bölgede bir tatbikat veya eğitiminiz var mı? Türkiye’nin protestosuna yanıtınız nedir?” sorusuna Tuğgeneral Ryder, "Orada (ABD tarafından gerçekleştirilen) herhangi bir tatbikattan haberdar değilim." yanıtını verdi

TÜRKİYE VE YUNANİSTAN'A GERİLİMİ DÜŞÜRME ÇAĞRISI

ABD’li general, "Genel olarak konuşacak olursak, Türkiye ve Yunanistan iki önemli NATO ortağıdır ve onları potansiyel gerilimleri düşürmek için yapıcı bir diyaloga girmeye devam etmeye teşvik ediyoruz." diye konuştu.



'TÜRKİYE İNANILMAZ DERECEDE ÖNEMLİ...'

Muhabirin, "Ankara’da bölgedeki tansiyonu körüklediği ve gerilime katkı sağladığı konusunda ABD’ye yönelik eleştirileri var. Bu eleştirilere katılıyor musunuz veya yanıtınız nedir?" sorusuna ise Ryder, "İkili ilişkilerimiz bakımından Türkiye inanılmaz derecede önemli bir NATO ortağıdır. Türkiye dahil NATO ortaklarımızla yakın çalışmaya devam edeceğiz. Ve elbette ki bunu, resmi bir ABD yanıtı için Dışişleri Bakanlığına sormanızı teşvik ediyorum." karşılığını verdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Yunanistan’ın adalara zırhlı birlikler çıkarmasına ilişkin sorular üzerine, bölgede gerilimi artıracak demeç ve davranışların zamanı olmadığını belirterek tarafları anlaşmazlıklarını diplomatik yollarla çözmeye çağırmıştı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 183
  • İnce Çizgi 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistanı silah verip adaları sevkiyat yapıp iki ülkeye uzlaşıcı diyelog çağrısı yapmak 1974 senesinde bu filmi biz kıprıs'ta izlemiştik
    Cevapla
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ikiyuzlu kovboya inanmayin ikiyuzlu daltonlar
    Cevapla
  • Yavuz sultan selim 1 yıl önce Şikayet Et
    Yav he he bu iş asla masada çözülmeyecek bu durumu mutlak savaş çözecek ama o savaş o attığınız ilk adımı kendinizde unutamayacaksınız ve yunan tek kalacak askeride miconun aklına uymuş olarak geberecek miço belki ölmez nedeni savaş sırasında ülkesinde olmayacak ama asker mefta kaçarı kaçarsa kurtuluş ondada fazla vakti yok.
    Cevapla
  • Western 1 yıl önce Şikayet Et
    S400 aktif etme zamanı geldi şeytan abd yine sinsi planlar yapıyor
    Cevapla
  • Mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Buna şaşırmamak lazım.Hak ile batıl kıyamete kadar mücadelesi devam edecek.İyi insan iyilik yapmaktan,kötü insan kötülüğünden vazgeçmez.Rabbim bu şer odaklarını ıslah eylesin.Islah olmuyorlarsa kahrı perişan etsin.Yerle yeksan etsin.Bu şer odakları(ABD,AB'nin bazı ülkeleri,azgın yunan,ermeni,fransa,siyonist yahudiler).Bunlar kötülüğünden vazgeçmediği sürece dünyada hiç huzur olmaz.Zaten şu an ABD'yi ermeni lobisi,rum lobisi ve siyonist yahudiler yönetiyor maalesef ABD vatandaşı yönetmiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tekirdağ'da skandal görüntü! Belediye aracıyla dereye atık
Dünya ekonomik büyümesine katkı sağlayacak ülkeler açıklandı! Türkiye kaçıncı sırada?