Merkel aylar sonra ilk kez konuştu: Putin blöf yapmıyor

Uzun zaman sonra ilk kez açıklama yapan Merkel, Putin'in nükleer silah uyarısına ilişkin "Rus liderin sözlerini blöf olarak görmemek siyasi bilgeliktir" dedi.

Merkel aylar sonra ilk kez konuştu: Putin blöf yapmıyor
Merkel aylar sonra ilk kez konuştu: Putin blöf yapmıyor
GİRİŞ 28.09.2022 17:14 GÜNCELLEME 28.09.2022 17:31
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Almanya'nın eski Başbakanı Angela Merkel, her ne kadar siyaset sahnesinden çekilse de Rusya-Ukrayna Savaşı'na ilişkin gelişmeleri yakından takip ediyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin toprak bütünlüğünü ve halkını savunmak için elindeki tüm araçları kullanmaya hazır olduğunu söyleyip nükleer mesajı vererek, "Bu bir blöf değil." dedi.

NATO: Putin nükleer söylemini tekrarlarsa ciddiye almak zorunda kalacağızNATO: Putin nükleer söylemini tekrarlarsa ciddiye almak zorunda kalacağız

MERKEL'DEN BATI'YA PUTİN UYARISI

Putin'in bu uyarısı, Batı'da Ukrayna'ya nükleer silahlarla saldırı ihtimalini gündeme getirdi.
 

Merkel, Putin'in özellikle ulusa sesleniş konuşmasındaki açıklamalarının ciddiye alınması gerektiğini vurguladı.

"SÖZLERİ CİDDİYE ALINMALI"

Eski Federal Şansölye Helmut Kohl Vakfı'nın açılışında konuşan Merkel, "Sözleri ciddiye alınmalı. Sözleri ciddiye almak, onları en başından bir blöf olarak görmemek ve onlarla ciddi şekilde ilgilenmek, hiçbir şekilde bir zayıflık ya da yatıştırma işareti değil, bir siyasi bilgelik işaretidir." dedi.

"KESİNLİKLE BİR BLÖF DEĞİL"

TASS'ın aktardığına göre, Merkel, siyasi bilgeliğin, manevra alanı korumaya yardımcı olabileceğine dikkati çekti.

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, "sınırlar zorlanırsa nükleer silah kullanma hakkı sahip olduklarını" belirterek, "Bu kesinlikle bir blöf değil." demişti.

AB: PUTİN’İN NÜKLEER SİLAHLA TEPKİ VERMESİ ÇOK KÖTÜ

Avrupa Birliği (AB) Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, BBC’ye yaptığı açıklamada, "Rus ordusu köşeye sıkışmış durumda ve Putin’in nükleer silah tehdidi ile buna tepki vermesi çok kötü." diye konuşmuştu.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 48
  • Vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd siz bir dünya gül bahçesine döner inanın...
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd olmaz Çin olur Çin olmaz Rusya olur o olmaz başkası olur. Kıyamete kadar ufak bir dönem hariç (Mehdi dönemi) bu dünyada insanlara huzur yok.
    Cevapla
  • Ertuğrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Yüz yıl önce Anadolu yu işgal eden Avrupa ülkeleri ve Rus ve Ermeniler idi yüz binlerce müslümanı kaltetiler beter olsunlar İnşallah,hiç birisi dost değildir unutmadık unutmayacağız
    Cevapla
  • Melih 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi Putin reis yok et ABD yi
    Cevapla
  • Cengiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Her şeyi Biden - ABD tetikledi . Rusya'yı tahrik edip damarına bastılar ancak amaçları Rusya'yı zayıflatmak değilmiş . Avrupa'yı zayıflatıp kendine muhtaç ederek , Yunanistan gibi zapturapt altına almak ! Başarmasına da az kaldı .
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Merkel olsaydi Ukraine savasi önlene bilirdi ama malesef yok sayin putine gelince blöf yapiyor amerikan dis isleri bakaninin dedigi gibi bos bogazlik bize sökmez cia kuzey akim ve güney akim boru hatlarina sabotaj uyguladi rusya istesede gaz satamaz daha polonya basbakani buna cok sevinmisti blöf cü putin komedyen oldu Zelensky devlet adami oldu roller deyisti artik bombaci mülahim sayin putin bak nükleer atarim ha diye diye komik hale düstü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance