Levon Ter-Petrosyan'dan itiraf gibi açıklama: Türkiye ile anlaşma imzalamalıyız!

Ermenistan'ın ilk Cumhurbaşkanı Levon Ter-Petrosyan, Ermenistan'ı sancılı ve zor kararların beklediğini belirterek, “Azerbaycan ve Türkiye ile anlaşma imzalamalıyız" dedi.

Levon Ter-Petrosyan'dan itiraf gibi açıklama: Türkiye ile anlaşma imzalamalıyız!
Levon Ter-Petrosyan'dan itiraf gibi açıklama: Türkiye ile anlaşma imzalamalıyız!
GİRİŞ 28.09.2022 22:07 GÜNCELLEME 28.09.2022 22:08
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Ermenistan'ın ilk Cumhurbaşkanı Levon Ter-Petrosyan, Ermenistan'da bir TV kanalına açıklama yaptı.

Kendilerini ağır, sancılı kararların beklediğini belirten Ter-Petrosyan, "Azerbaycan ve Türkiye ile anlaşma imzalamalıyız." ifadesini kullandı.

"YENİDEN BİR DEVLET İNŞA ETMEMİZ LAZIM"

Ermenistan için hiçbir alternatifin bulunmadığı bir zaman yaşadığına işaret eden Ter-Petrosyan, "Eğer bir belge imzalanmazsa iki komşuyla (Azerbaycan ve Türkiye) barış yapılmazsa Sovyetler Birliği'nin 70 yıllık gerçeklerini onaramayız. Yeniden bir devlet inşa etmemiz lazım." değerlendirmesinde bulundu.

ERMENİ ASKERLERİ AZERBAYCAN MEVZİLERİNE ATEŞ AÇMIŞTI

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusuna bağlı birliklerin, sınırdaki Azerbaycan mevzilerine ateş açtığını ve bir askerin yaralandığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Ermeni birliklerinin ateşkes mutabakatına rağmen Kelbecer'in Alagöller istikametindeki Azerbaycan mevzilerini ateş altına aldığı belirtildi.

Azerbaycan ordusundan bir askerin yaralandığı ve tedaviye alındığı kaydedildi.

Azerbaycan askerlerinin de misillemede bulunduğu belirtilen açıklamada, yaşananlar nedeniyle tüm sorumluluğun, durumu kasıtlı olarak gerginleştirmeye çalışan Erivan yönetiminde olduğu ifade edildi.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 35
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Ermeni tohumuna güven olmaz...
    Cevapla
  • nuri 1 yıl önce Şikayet Et
    eğer üflerlerse borumuzu ,ben ne eşşek mişim ne kadar hayvanmışım diye özür dileyip kurumsal anlamda , bundan sonra komşularımız hakkında tarihi çarpıtma ideolojimizi terk ediyoruz derlerse , o zman olur.
    Cevapla
  • düüüt 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar bu gün iyi olsalara bile ilk firasata yinenBARBARLA$IR..
    Cevapla
  • Metin. K. 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarla anlaşma imzalama yerine gidin şeytanla anlaşma yapın daha iyi. Bunlar şeytandanda beterler.
    Cevapla
  • Kenan 1 yıl önce Şikayet Et
    ERMENİLER abd güdümüne girmeden önceki FABRİKA ayarlarına dönerler ise sorun yok. Osmanlının SADIKA_YI TEBAsı iken hiç bir sorun yoktu ne zamanki kendilerini kışkıretanların piyonu oldular sorunlar başladı. Aynı şey yunanistan için de geçerli Ey Yunanistan Başkalarının piyonu olacağınıza kendiniz olun Araya Abd, Fransa, İngiltere ve almanyayı sokarak bir şey kazanamaz aksine çok şey kaybedersiniz. Akıllı olun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak