Miçotakis'ten Türkiye'ye: Eninde sonunda cezalandırılır

Türkiye'yi hedef alan Yunanistan Başkanı Kyriakos Miçotakis, "Sınırları ihlal eden eninde sonunda cezalandırılır, emperyal vizyonlar 21. yüzyıla sığmaz" dedi.

Miçotakis'ten Türkiye'ye: Eninde sonunda cezalandırılır
Miçotakis'ten Türkiye'ye: Eninde sonunda cezalandırılır
GİRİŞ 29.09.2022 13:56 GÜNCELLEME 29.09.2022 14:34
Bu Habere 140 Yorum Yapılmış

Türkiye'yi hedef alan Yunanistan Başkanı Kyriakos Miçotakis, yeni bir açıklama yaptı.

Yunan İn.gr gazetesinde "Miçotakis'ten Erdoğan'a yanıt: Sınırları ihlal eden cezalandırılır" başlığıyla verilen haberde, Miçotakis'in Türkiye'yi ima ederek "Sınırları ihlal eden eninde sonunda cezalandırılır, emperyal vizyonlar 21. yüzyıla sığmaz" dediği aktarıldı:

"Sınırlarımız mavidir, gri değildir. Hükümetimizin önceliği silahlı kuvvetlerimizi güçlendirmektir. Burada savunma planımızı ya da insan gücümüzü konuşmaya gerek yok, hazır bir şekilde beklemeli ve birlik olmalıyız. Sınırlarımızı kim ihlal ederse cezalandırılacaktır. 21'inci yüzyıl, önceki yüzyılların emperyal vizyonuna uygun değildir. Sorunlar barışçı ve uluslararası yasalar çerçevesince çözülmelidir. Bazılarının gerçekte olmayan düşmanlar yaratarak kamuoyunu zehirlemesi çok büyük bir hatadır."

YUNANİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Milli Güvenlik Kurulu'nun dün yaptığı açıklamaya cevap verdi:

"Türkiye, uluslararası hukuk kurallarını kabul etmesi temel şartına bağlı olarak, çıkarlarını her türlü yasal yolla savunma hakkına sahiptir. Ancak Uluslararası Hukuku açıkça ihlal etmeye ve Yunanistan'ı savaşla (casus belli) tehdit etmeye hakkı yoktur. Yunanistan Türkiye'ye karşı hiçbir iddiada bulunmuyor. Uluslararası Hukuk temelinde diyalogdan yanadır. Ancak, gerektiğinde yasal çıkarlarını ve haklarını savunacaktır."

Son dakika: MGK toplantısı sona erdi! Kritik bildiri yayımlandıMGK toplantısı sona erdi! Kritik bildiri yayımlandı

MGK BİLDİRİSİNDEKİ YUNANİSTAN BÖLÜMÜ:

"Uluslararası hukuk ve antlaşmalardan kaynaklanan yükümlülüklerine riayet etmeye yönelik çağrılarımıza rağmen hukuk dışı uygulamalarından vazgeçmeyen Yunanistan'ın bilhassa son dönemde artan kışkırtıcı eylemleri ayrıntılarıyla ele alınmıştır.

Yunanistan'ın beyhude çabalarına karşı milletimizin menfaatlerinin muhafazası için her türlü meşru yöntem ve aracı kullanmaktan imtina etmeyeceğimiz vurgulandı.

Gayriaskeri statüdeki adaların silahlandırılması konusunda Yunanistan'ı teşvik eden çevreler aklıselime davet edilmiştir."

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 140
  • Ali İsmail Ayaz 1 yıl önce Şikayet Et
    CHP zihniyeti bunlardan mı geliyo aynı onlar gibiler, :))
    Cevapla
  • Dadaş biyoç 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulan denyo adalar kimin sınırı öküz önce kim kimin sınırında silah yığıyor kim Hakkı olm ayan yerlerde asker çıkartıyor ona bak şapşal ne söylediğindende haberi yok geri zekalının.......
    Cevapla
  • Yusuf 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara karsi bir an önce mavi vatan sınırları MEB alanı belirtilmeli tüm dünya ya bildirilmeli. Ve açıkça adalar ve dede ağaç boşaltılması vurulacagi tarih bildirilmeli
    Cevapla
  • Terazi 1 yıl önce Şikayet Et
    Hulusi Akarın bir cevabı yokmu?
    Cevapla
  • Miço 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam bildiğin asalak. Arkamız kuvvetli diyor Amerikanın kucağından bize nanik yapıyor. Amerika herkesi bir gün kucaktan bırakır bunu çok iyi bilen ülkeler var. Ukraynayı kendi heva ve hevesleri uğruna rusyaya yem etti. Şimdinsıra yunanda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı