Biden duyurdu: Bağımsızlıklarını tanıyacağız

ABD Başkanı Joe Biden, "Cook Adaları ve Niue'nin da egemenliğini tanıdığımızı duyurmaktan mutluluk duyarım" dedi.

Biden duyurdu: Bağımsızlıklarını tanıyacağız
Biden duyurdu: Bağımsızlıklarını tanıyacağız
GİRİŞ 30.09.2022 00:41 GÜNCELLEME 30.09.2022 00:42
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Joe Biden, Washington'da dün başlayan ve bugün de devam eden ABD-Pasifik Adaları Ülkeleri Zirvesi'nde konuştu.

ABD ile Pasifik Adaları ülkeleri arasında uzun yıllara dayanan diplomasi ve savunma ilişkilerine dikkati çeken Biden, "Pasifik Adaları'nın güvenliği bizim önceliğimiz olmaya devam ediyor." dedi.

Biden, zirve kapsamında Pasifik Adaları ile birçok ortak karar aldıklarını belirterek "Bugün Pasifik Adaları'nda yaşayanların yaşamlarının geliştirilmesi için yapılacak programlara 810 milyon dolardan fazla yardım yapacağımızı duyuruyorum. Bu yardımların 330 milyonu yeni yatırımlara ve iklim değişikliğine ilişkin programlara gidecek." ifadesini kullandı.

ABD Cook Adaları ve Niue'nin bağımsızlığını tanıyacak

ABD'nin her alanda bu ülkelerle ilişkilerini sürdüreceğini dile getiren Biden, "Cook Adaları ve Niue'nin da egemenliğini tanıdığımızı duyurmaktan mutluluk duyarım." diye konuştu.

Zirveye Cook Adaları, Fiji, Fransız Polinezyası, Mikronezya, Marshall Adaları, Nauru, Yeni Kaledonya, Palau, Papua Yeni Gine, Samoa, Solomon Adaları, Tonga, Tuvalu ve Vanuatu'dan temsilciler katılıyor.

Ayrıca Avustralya, Yeni Zelenda ve Pasifik Adaları Forumu Genel Sekreteri Henry Puna da zirveye gözlemci olarak katılıyor.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 38
  • Tereci 1 yıl önce Şikayet Et
    Yakında Abd kendi eyaletlerinin bağımsızlıklarıyla boğuşmak zorunda kalacak.
    Cevapla
  • Celebi 1 yıl önce Şikayet Et
    Hay joe uyandin mi yeni suflöleri büyük harflerle yazsinlar yoksa yine alem i rüyaya dalarsin kendisi himmete muhtac dede...;))
    Cevapla
  • Muro 1 yıl önce Şikayet Et
    La batılı BATILLAR sizin helak olduğunuzu RABBİM bize göstersin tez zamanda
    Cevapla
  • Aksarayli 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu adalarin hepsi avrupa kokenli nufus yerli halklari yok
    Cevapla
  • Bildir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne ifade ediyorsun?nerven konusuyor?
    Cevapla
  • Observer. 1 yıl önce Şikayet Et
    Batililarin Helak oldugunu gormek icin; Kiyamet gununu beklemesin. Ama;Musluman dunya; Her gun Helak oluyor ve Sebebini de baskalarindan biliyoruz. Hicmi olup bitene bakmiyorsun dunyada. Kurtulusu Batida arayan cogunlugu musluman insanlar; Her yil Onbinlercesi Denizlerde ;Daglarda; Collerde hélas oluyorlar. Musluman ulkelerde birbirinin kanini iciyorlar ulkeleri birbirinin basina yikiyorlar.Bir l'Oklahoma ekmege bir yudum suya muhtaclar.Onlari da Helak olm1sini bekledigimiz Batililar veriyorlar. Zavallilarda oturup; Olup bitenleri anlamak yerine; Batililarin Hélas olmadini bekliyorlar. Batililarin Hélak olduklarini gormeyi umarlarken Kendilerinin her gun helak oldugunu gormuyorlar...
    Cevapla
  • Türkoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Desene sömürerecek bir yeni yer buldular
    Cevapla
  • Çin Sömürüyor! 1 yıl önce Şikayet Et
     Bir kere "Xinjiang Police Files" Xinjiang Forced Labour" "China Forced Labour"ara! Kim kimi kimi sömürüyor öğren! Yada Google Iile amazon da yada kitapyurdun da şu kitapı arayıp okumaya tavsiye ederim" Baş Tanık": Doğu Türkistanlı Bir kadının Çin'in toplama Kamplarından kaçışı" yazar "Sayrabul Sauytbay" Dinsiz kitapsız kızıl emperiyalist komunist çinlilerin soydaşlarınızı yaptıkları zulüm ve sömürü dehşet verici!
    Cevapla
  • Rıfkı 1 yıl önce Şikayet Et
    Konu BM de istediği şekilde kullanacağı 2 oy olacakya....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz