BM'den Yunanistan ve Türkiye'ye çağrı!

Birleşmiş Milletler, Yunanistan ve Türkiye'ye "Ege Adaları" sorununun barışçıl yollardan çözülmesi için diyaloğun devam etmesi çağrısı yaptı.

BM'den Yunanistan ve Türkiye'ye çağrı!
BM'den Yunanistan ve Türkiye'ye çağrı!
GİRİŞ 30.09.2022 22:54 GÜNCELLEME 30.09.2022 22:55
Bu Habere 157 Yorum Yapılmış

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın brifinginde, AA muhabirinin, uluslararası anlaşmalara rağmen Yunanistan'ın Ege'deki bazı adalara askeri yığınak yaptığı yönündeki sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Bölgede yükselen gerilimin ve hem Atina'dan hem de Ankara'dan gelen açıklamaların farkındayız. Gerginliği artırabilecek eylem ve ifadelerden kaçınılması önemli. Genel Sekreter bu bağlamda tüm anlaşmazlıkların barışçıl yollarla çözümünü yineliyor ve Yunanistan ve Türkiye'yi tansiyonu düşürmek için ikili diyaloğu sürdürmeye teşvik ediyor."

Dujarric, BM'nin sorunun yasal boyutuna ilişkin ise üye devletlerin egemenlik hakları ve deniz alanları üzerindeki yargı yetkisine ilişkin konularda bir pozisyon almadığını ve yorum yapmadıklarını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 157
  • Gürbüz 1 yıl önce Şikayet Et
    Korkak bir BM. Yoksa herşeyi bilmez olabilirler mi?
    Cevapla
  • Ayhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Yani ben karışmam diyor. Kim ne yaparsa yanında kalır diyor.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sağır ismet bağışladı hala kahraman muamelesi yapılıyor öğün buna sebep olanların yedi cetdine ceza verimeli gerçek adalet verilsin
    Cevapla
  • Baybars 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunan'a Lozan ve Paris antlaşmalarına uyması konusunda uyarı ve ikazda bulunması gerekirken Türkiye' ye de barışçıl denen çılkı çıkmış laflar etmesi tarafsızlığına gölge düşürüyor.Bunlar boş laf boş.Bekleyin 2023 haziran'ını, halkımız tekrar icazet versin, bakalım sizin hali pür melalinizi göreceğiz haçlı sürüleri.
    Cevapla
  • 16161616 1 yıl önce Şikayet Et
    Birleşmiş Milletlerin fonksiyonu kalmadı. Kaldırılmasını istiyoruz ve bu çağrıyı yineliyoruz,aksine kapatilmazsa , kapatılır...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kılıç, ABD'li heyeti kabul etti
İBAN kiralamaya ağır cezalar geliyor! Maliye geniş çaplı çalışma başlattı