Bağdat’taki gösterilerde yaklaşık 50 kişi yaralandı

Irak’ın başkenti Bağdat’ta, 1 Ekim 2019'daki hükümet karşıtı gösterilerin 3. yılında düzenlenen protestolara güvenlik güçlerinin ses bombası ve biber gazıyla müdahalesinde 50’ye yakın kişi yaralandı.

Bağdat’taki gösterilerde yaklaşık 50 kişi yaralandı
Bağdat’taki gösterilerde yaklaşık 50 kişi yaralandı
GİRİŞ 01.10.2022 18:27 GÜNCELLEME 01.10.2022 18:27
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Irak güvenlik güçleri, Bağdat’ın merkezi Tahrir Meydanı’ndaki Cumhuriyet Köprüsü’nde kurulan bariyerleri aşmaya çalışan göstericilere biber gazı ve ses bombasıyla müdahale ediyor.
 
Sağlık ekiplerinden alınan bilgiye göre, güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu vücudunun çeşitli yerlerine kapsül isabet eden yaklaşık 50 kişi yaralandı.
 
Yaralıların hastanelere götürülmesi için alanda ambulans bulunmazken, tuk tuk olarak bilinen motor araçlarla taşınan yaralılara ilk yardımı alandaki gönüllü sağlık ekipleri yapıyor.
 
Irak makamları, henüz olaylara ve gösterilerde yaralanan sayısına ilişkin resmi açıklama yapmadı.
 
Ne olmuştu?
 
Irak’ın başkenti Bağdat’ta 1 Ekim 2019’da yolsuzluk ve kamu hizmeti yetersizliği nedeniyle başlayıp hızlı bir şekilde güney kentlere de yayılan hükümet karşıtı gösteriler düzenlenmişti. Bu gösteriler sonucu dönemin hükümeti istifa etmek zorunda kalmıştı.
 
Gösterilerde güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu 600’den fazla kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Beterolun mum yakip saddami arayin
    Cevapla
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sizingibi mahluklara haktir saddamin kiymetini bilemediniz amarikaya kucakactiniz degdimi gelsin amarika kurtarsin saddami ihanetedip amarikayla hainlik yaptiniz beter olun hainler geberin allahim bu hainleri huzur verme hepsi hain bunlar geberip gidecek saddamin dedigi oldu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor