İslam İşbirliği Teşkilatı, darbeyi kınadı

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Burkina Faso'daki gelişmeleri endişeyle takip ettiğini bildirerek, bu ülkedeki askeri müdahaleyi kınadığını duyurdu.

İslam İşbirliği Teşkilatı, darbeyi kınadı
İslam İşbirliği Teşkilatı, darbeyi kınadı
GİRİŞ 01.10.2022 18:31 GÜNCELLEME 01.10.2022 18:31
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İİT'den yapılan yazılı açıklamada, "İİT ve uluslararası toplumun, adil, özgür ve güvenilir seçimlere götürecek barışçıl bir siyasi geçişe öncülük etmek için Burkina Faso'yu desteklemeye kararlı olduğu bir zamanda devletin başında güç kullanılarak yapılan yeni değişimi kınıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, İİT'nin Burkina Faso'daki sosyal, siyasi ve güvenlik durumundaki son gelişmeleri endişeyle ve yakından takip ettiği aktarıldı.

İİT Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha da Burkina Faso halkının güvenlik, istikrar ve anayasal düzene geçiş konularındaki beklentilerinin gerçekleştirilmesi için sükunet ve diyalog ruhuna bağlı kalınması çağrısında bulundu.

Taha, bu doğrultuda İİT'nin Burkina Faso'yu desteklediğini ifade etti.

- Burkina Faso'da bir yılda ikinci kez darbe

Burkina Faso’da ordu ülkedeki güvenlik durumunu gerekçe göstererek 30 Eylül'de iktidara el koymuş ve ülkenin yeni liderinin Yüzbaşı İbrahim Traore olduğunu duyurmuştu.

Devrik lider Geçiş Dönemi Devlet Başkanı Yarbay Paul-Henri Sandaogo Damiba, 24 Ocak 2022'de darbeyle iktidarı ele geçirmiş, 2 Mart'ta geçiş sürecinin cumhurbaşkanı atanmıştı.

Geçiş dönemi hükümeti, Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) ile 1 Temmuz 2024'e kadar anayasal düzenin sağlanması ve iktidarın sivil bir hükümete bırakılması konusunda uzlaşmıştı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    sabah erken kalkan darbe yapıyor hey Allahım
    Cevapla
  • Yuhh 1 yıl önce Şikayet Et
    Kınama teşkilatı
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Burkina Faso da fransa darbe yapti islam isbirligi teskilati ne ise yariyor kapatilmali fransaya kinama gönderemiyor sembolik te olsa korkaklar zafer kazanamaz bati silah üretirken islam birligi dedikodu yapti fransada nükleer silah var islam birliginde ne var bos laftan baska
    Cevapla
  • Türk oğlu Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Ancak kınayın cıırt askeri güç gönderip durdurun İSLAM BİRLİĞİ ORDUSU ŞART yoksa kimse sizi ciddiye almaz
    Cevapla
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    ADINI duyunca heyecan basıyor ama İŞLEVSİZ ve BECERİKSİZ olduğunu görünce çok üzülüyorum. SİZLER önce kendi aranızda ALLAH'A, KURAN'A ve SÜNNET'E uymayı ve birlik içerisinde hareket ederek kendi KARDEŞLERİNİZİ korumayı bilmiyorsunuz, sonrada kalkıyorsunuz İSLAM İŞ BİRLİĞİ TEŞKİLATI diyerek ahkam kesiyorsunuz sizi gidi OKUMUŞ CAHİL adamlar topluluğu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'