Nansen Mülteci Ödülü Merkel'e verildi

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği, bu yılki Nansen Mülteci Ödülü'nün, Eski Almanya Başbakanı Angela Merkel'e verileceğini duyurdu.

Nansen Mülteci Ödülü Merkel'e verildi
Nansen Mülteci Ödülü Merkel'e verildi
GİRİŞ 04.10.2022 13:58 GÜNCELLEME 04.10.2022 14:00
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

BM Cenevre Ofisinin haftalık basın toplantısında konuşan Komiserlik Sözcüsü Matthew Saltmarsh, 2022 Nansen Mülteci Ödüllerinin kazananlarını açıkladı.

Saltmarsh, 2022 Nansen Mülteci Ödülü'nün, 2015 ve 2016'daki mülteci krizinde Almanya'nın kapılarını 1,2 milyon Suriyeli mülteciye açan Angela Merkel'e verileceğini bildirdi.

Matthew Saltmarsh

BÖLGESEL ÖDÜLLERİ KAZANANLAR DA BELLİ OLDU

Bölgesel Nansen Ödülleri'nde ise, Afrika ödülünün Moritanya'da 100'ün üzerinde orman yangınını söndüren mülteci Mbera Fire Brigade'e, Amerika kıtası ödülünün Kosta Rika'da 50 yılın üzerinde mültecilere hizmet veren Vincenta Gonzalez'e, Asya Pasifik ödülünün, Myanmar'da çok sayıda yerinden edilen sivile yardımda bulunan Meikswe Myanmar kuruluşuna, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ödülünün ise Irak'ta DEAŞ'ın baskılarından kaçan kadınlara tıbbi yardım sağlayan Dr. Nagham Hasan'a verileceği kaydedildi.

Ödül töreninin 10 Ekim'de, Cenevre'de düzenlenmesinin planlandığı ve Merkel'e verilecek ödülün değerinin 150 bin ABD doları olduğu belirtildi.

Merkel 24 Ağustos'ta da BM Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) barış ödülüne layık görülmüştü.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 16
  • nail erdoğan 1 yıl önce Şikayet Et
    körler sağırlar birbirini ağırlar. bin tane ödül yapın bin kişide seçin sıra ile birbirinize verin ödülleri hatta hergün 365 gün verin birbirinize sene yi beklemeyin hiçbir müslümana türke hayır işleri yapana vermeyin aranızda dolaştırın heykel ödüllerinizi .mevlam herkesin kalbinde olanıda dışa vurduğunuda bilir. müslümanın ödülünü rabbim verir kafirler dinsizler hainler acımasız zalimler içinde ceennem hazır iyiki varsın ölüm ona çare yok kaçış yok inanmadığınız toprağa tekrar döneceksiniz bu dünyada kazandıklarınız aslına herşey toprağa dönecek toprak herkesi yutacak ne kadar zengin olursa olsun ne kadar zırlı köşkler yaparsa yapsın kafirler için yaşasın cehennem
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hem yazıyor hemde oynuyorsunuz sizin kaç yüzünüz var belli değil bukalemunlar
    Cevapla
  • mert 1 yıl önce Şikayet Et
    binlerce mültecdilerin ölümüne sebep olduklari icinmi??? Ukranylilari 5 yildizli hotel muamelesi yapiyorlar asla kontrolüz geciyorlar istedikleri ülkeleri sanki alaman vatandasiymis gibide haklar veriyorlar
    Cevapla
  • @Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Sadece Türk ve müslüman düşmanlarına ödül veriyorlar..
    Cevapla
  • NAİL ERDOĞAN 1 yıl önce Şikayet Et
    hiç mülteci kabul etmeyen ülkelere ödül veriliyor mevlam gerçek ödülü mazlumlara mültecilere ve onlara en çok kol kanat gerenlere versin amin
    Cevapla
  • KONYA 1 yıl önce Şikayet Et
    Aman hep siz nobel alın. Sİzden başkasına vermeyin Reis canla başla çalışsın, tahıl koridoru, esir takası, memleketin her yeri mülteci dolu olsun. Ama nobele ve bilumum diğer ödüllere layık olmasın. Olsun gönlümüzün bütün ödülleri Reisimize. Çatlasalar da patlasalar da sonuna kadar RTE
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'