Miçotakis'ten Türkiye'ye "okyanus ötesi" mesaj

Dün Libya ile Türkiye arasında imzalanan hidrokarbon anlaşmasının "geçersiz" olduğunu iddia eden Miçotakis, "Türkiye yönetiminin zehirli sözlerinin Türk halkına sirayet etmeyeceği yönünde bir inancım var. Yunanlar ve Türkler dosttur" dedi.

Miçotakis'ten Türkiye'ye "okyanus ötesi" mesaj
Miçotakis'ten Türkiye'ye "okyanus ötesi" mesaj
GİRİŞ 04.10.2022 14:38 GÜNCELLEME 04.10.2022 15:13
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Ankara-Atina hattında tansiyon dinmiyor. Hem Türkiye hem de Yunanistan hızla tırmanan gerilimde geri adım atmazken, bugün Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten yeni bir açıklama geldi.

Lideri olduğu Yeni Demokrasi Partisi'nin grup toplantısında konuşan Miçotakis, Ankara'ya mesaj verdi. "Biz yayılmacı vizyona ve sınırlarımızın ihlal edilmesine direniyoruz. Eşi benzeri görülmemiş istekler bizim kırmızı çizgimizde ezilir" diyen Miçotakis, "Bizim sınırlarımız mavidir, gri değildir. Avrupa'daki ve Atlantik'in öbür tarafındaki müttefiklerimiz de bizimle aynı fikirde. Biz komşularımızla çok iyi ilişkiler kurmak istiyoruz. Türkiye yönetiminin zehirli sözlerinin Türk halkına sirayet etmeyeceği yönünde bir inancım var. Yunanlar ve Türkler dost halklardır. Biz Ege'nin öbür tarafından mantık ve barış yolunda buluşmayı bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Miçotakis ayrıca, dün Libya ile Türkiye arasında imzalanan hidrokarbon anlaşmasının "geçersiz" olduğunu iddia etti.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 37
  • Ben musluman turkum 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz yunanlarla hiç dost olmadık olamayız cunku hep aramızdaki gizli düşman oldular tarih boyunca Osmanlı'nın katilide onlardır çünkü hepsi sırtımızdan vurdular unutmayacağız unutturmayacağız asla
    Cevapla
  • İşte öyle 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet içimizdeki bazılarının dedesi oluyorsunuz ama geri kalanımızın dostu falan değilsiniz.
    Cevapla
  • Esven 1 yıl önce Şikayet Et
    Sende Kılıçtaroğlu ile beraber Amerikaya gitseydin ya be avanak.
    Cevapla
  • Alpi 1 yıl önce Şikayet Et
    Heyttt bre miço yürek yemiş yürek,,
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Kim dost benim Türk'ten başka dostum yoktur .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi