Türkiye ile imzalar atılmıştı: Abdulhamid Dibeybe, Avrupa'ya resti çekti

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, Türkiye ile imzalanan mutabakat muhtırası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 06.10.2022 07:51 GÜNCELLEME 06.10.2022 09:39
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Trablus merkezli "February" televizyon kanalına açıklamalarda bulunan Dibeybe, "Bazı ülkelerin Türkiye ile imzalanan mutabakat muhtırasına karşı çıkması beni ilgilendirmiyor." dedi.

Libya'nın kuzeyinde servet yatıyor: 30 trilyon dolarlık imza!Libya'nın kuzeyinde servet yatıyor: 30 trilyon dolarlık imza!

Türkiye ile Libya arasındaki hidrokarbon anlaşmasına AB'den ilk tepkiTürkiye ile Libya arasındaki hidrokarbon anlaşmasına AB'den ilk tepki

Türkiye'den Yunanistan ve AB'ye Libya tepkisi: Hiçbir kıymeti yokTürkiye'den Yunanistan ve AB'ye Libya tepkisi: Hiçbir kıymeti yok

Türkiye ile imzalanan anlaşmalarda yanlış olmaması için bir yıl boyunca tartışıldıktan sonra imza attıklarını dile getiren Dibeybe, Türkiye ile yapılan anlaşma doğrultusunda Libya karasularında petrol arama çalışmalarını başlatmaktan geri adım atmayacaklarını söyledi.

Yunan basını: Türkiye ile Libya arasındaki anlaşma Atina'da endişe yarattıYunan basını: Türkiye ile Libya arasındaki anlaşma Atina'da endişe yarattı

Miçotakis'ten Türkiye'ye 'okyanus ötesi' mesajMiçotakis'ten Türkiye'ye "okyanus ötesi" mesaj

 

Dibeybe, "Türkiye ile imzalanan deniz anlaşmasına göre, petrol arama çalışmaları yapılacak, haklarımızdan kesinlikle taviz vermeyeceğiz. İmzalanan protokol, bölgesel sularımızdaki büyük petrol servetimizi ve buna bağlı yatırımlarımızı güçlendirecek." ifadelerini kullandı.

LİBYA İLE İMZALANAN MUTABAKAT MUHTIRALARI

Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el-Menfi, Başbakan Abdulhamid Dibeybe, Dışişleri Bakanı Necla Menguş ve Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Halid el-Mişri ile görüşmeler yapılmış ve Libya tarafı ile hidrokarbonlar ve protokol alanlarındaki mutabakat muhtıraları imzalanmıştı.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 49
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika Avrupa büyük şeytan hatırlatırım. Şeytanı üzenlerin sayısı çoğalır inşaAllah.
    Cevapla
  • Kürşad Tigin 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah Mısır'da kâfirlerden değil müslüman kardeşi olan tarihi kardeşliği olan Türkiye'den yana olur bı mutabakat ta bizle imzalar inşallah yoksa hakkin divanında hesap sorulduğunda bizim içimiz rahattır Elhamdülillah !
    Cevapla
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Aferim eskisigibi turkiye libyayi yeniden insa edecek ticaretimizi libyaya odaklanalim insaat gida ne varsa ihtiyaclari var libyadada petrol gaz yeralti kaynaklari var kazan kazan cercevesinde olacak
    Cevapla
  • EvladıFatihan 1 yıl önce Şikayet Et
    100 yıl öncesi gibi diyorsunuz yani
    Cevapla
  • İslam Sancağı 1 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman ülkeler kara ve demiryolu ile birbirine tamamen bağlanmalı. AB-D'nin ekonomik ambargolarından etkilenmemek için Müslüman ülkeler ticareti olabildiğince kendi aralarında yapmalı. ABD'nin desteklediği teröristlere her operasyon yapılışında daha fazla ilerlerseniz ekonomik ambargo uygularız tehdidi yüzünden ülke bölünecek neredeyse çünkü teröristlerin yumurtlama bölgelerine ekonomik ambargo korkusuyla operasyon yapılamıyor. İhracatın en az yüzde 60'ı AB ülkelerine yapılıyor işte buda bizi tehditlere boyun eğecek hale getiriyor.
    Cevapla
  • Misafir Sanatçı 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ile y yürüyen hiç bir ülke yalnız kalmamıştır, kalmayacaktır, çünkü anlaşma yapılan her ülke kazan,kazan ölçüsü ile anlaşmalara imza atıyorlar, UKRAYNA, AZERBAYCAN, İRAK, LİBYA, SUDAN, SOMALİ, ve birçok dünya üzerindeki ülkeler, bir çoğu da Afrika ülkesi, Türkiye haçlı katiller gibi zenginliklerini çalmacağını iyi biliyorlar, onun için Türkiye ile anlaşıyorlar, Libya hükümetini tebrik ederim, hayırlı olsun,...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı